USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині з братським візитом перебуватиме Патріарх Московський і всієї Русі

16 Липня 2009 13:45
Із 27 липня по 5 серпня з архіпастирським візитом на Україні перебуватиме новообраний Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Луцьк Святійший відвідає 3 серпня. Про це під час прес-конференції розповів митрополит Луцький і Волинський УПЦ Ніфонт, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами митрополита Ніфонта, під час візиту на Україні Патріарх Кирил відвідає Києво-Печерську, Почаївську, Святогірську Лаври, Херсонес та інші храми та монастирі нашої держави. Крім того, Святійший братиме участь у святкуванні 450-ї річниці перенесення на Волинь Почаївської чудотворної ікони Божої Матері та 350-річчя обрітення нетлінних мощей преподобного Іова Почаївського.
На Волині Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідає кафедральний собор Всіх святих землі Волинської, Свято-Успенський Зимненський монастир та Свято-Успенський Кафедральний собор у Володимирі-Волинському.
Зі слів митрополита Ніфонта, маршрут візиту Святійшого на Україні вирішував Священний Синод. Та на думку митрополита Луцького і Волинського, те, що Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідає Волинь частково пов’язане з тим, що він братиме учать у святкуванні 450-річниці Почаївської ікони Божої Матері.
Крім того, владика має велику надію, аби на Волині Святійшого зустріли достойно, без казусів і щоб усіх залишився про це добрий спомин.
«Мета щодо об’єднання Церков КП і МП не ставиться. Це просто братський візит. Однак, коли приїжджав до Луцька Філарет – ми тухлими яйцями не кидалися. Тому розраховуємо що все пройде без мітингів. Охорона буде і з Росії і з Києва», – сказав владика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 13:50
Якщо з братським, то нехай визнає, що вони брати по-перше двоюрідні, а по-друге - молодші.
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 14:30
А Патріарх Філарет не боїться своєї пастви - він взагалі без охорони. А Патріарх Кирило хіба боїться?
Анонім Показати IP 16 Липня 2009 16:09
Після цього візиту "москвофіли" ще більш почнуть гоніння на українців.
Анонімс Показати IP 16 Липня 2009 17:13
Крім того, Святійший братиме участь у святкуванні і чим це він такий святійший?
Пшоно Показати IP 17 Липня 2009 11:38
А Святійший теж своєї пастви не боїться... І взагалі не думаю, що він боїться когось, крім Бога. просто це його паства з а нього боїться.... І про яке гоніння взагалі йде мова... кожен здатен робити свій вибір: це "українофіли" не будуються, а відбирають церкви в УПЦ. І ще одне, Анонімс, навіть найгірший священник - ближчий до Бога, що вже говорити про монаха, котрого обрали тисячі священників.
2Пшоно Показати IP 17 Липня 2009 14:36
... якого обрали хто? =Теперь же это будет всенародное торжество — по всем каналам. Теперь стать выборщиком патриарха — это очень престижно. Езжу на “Майбахе”, катаю девушек в Куршевель, выбираю Патриарха всея Руси — шикарно. Среди выборщиков директор цирка, очень богатые бизнесмены, депутаты Госдумы, чиновники, жена губернатора Дарькина (многократно уличенного прессой в связях с преступными группировками), сын президента Приднестровья (одного из самых коррумпированных мест в мире). Кто и почему сделал их выборщиками патриарха — один вопрос. Другой — что побудило этих людей рваться в выборщики? Они не прославились ни как люди образцового поведения, ни как знатоки Святого Писания. Они, если можно так выразиться, прославились совершенно другими подвигами. Избирать патриарха должны (по идее) люди предельно скромные, ничего лично для себя не желающие. А этими, похоже, движет тщеславие. Захочу — у меня на вечеринке будет петь Мадонна, захочу — буду выбирать Патриарха всея Руси. Если так, если они движимы суетными расчетами, — они совершенно не годятся. Художник постится, прежде чем писать икону, готовит себя. А эти — между гольфом, банкетом и банькой, не выключая мобильника… http://vlasti.net/news/34952
Уважний Показати IP 18 Липня 2009 11:29
Власне тухлі яйця настільки заповнили політизовану підсвідомість митрополита Луцького і Волинського УПЦ московського патріархату Ніфонта, що він, можливо навіть і не бажаючи цього, подав ідею (хоча на все воля Божа)
Пшоно Показати IP 20 Липня 2009 11:20
Цікаво, а чого ж такого ажіотажу не було, коли обрали папу римського??? Його обрала святі люди? тут місця корупції не було?
Анонім Показати IP 3 Серпня 2009 22:08
"Охорона буде і з Росії і з Києва" --- це тіпа шо страшно має бути? Лякатися вже? Який нах Патріарх? Справжній віруючий, особливо патріарх, щоб приклад подавати, має жити скромно. А на 20ти лєксусах в рай не в’їжджають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus