USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за тиждень затримали 48 осіб, які здійснювали насилля у сім’ї

10 Грудня 2008 17:49
На Волині жінки, які постраждали від насильства в сім’ї, рідко звертаються в міліцію зі скаргою з власної ініціативи. З метою протидії всім формам насильства, забезпечення прав людини, попередження злочинних проявів, які виникають у результаті протиправного розв’язання тривалих сімейних конфліктів між правопорушником і потерпілим, органами внутрішніх справ Волині у період з 27 листопада до 4 грудня 2008 року на території області проводилася оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Побут», до якої було залучено близько 400 працівників міліції та 200 членів громадських формувань. Про це 10 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Під час операції здійснювались перевірки місць концентрації криміногенного елементу, неповнолітніх правопорушників. За інформацією ВЗГ УМВС у Волинській області, з метою вилучення бездоглядних дітей, осіб, які займаються проституцією, бродяжництвом, жебракуванням, самовільно залишили сім’ю, проводилось відпрацювання вокзалів, ринків, горищ, підвалів.
За час проведення операції працівниками міліції області розкрито 166 злочинів загальнокримінальної спрямованості, затримано 48 осіб, що здійснювали насилля у сім’ї. Загалом на індивідуально-профілактичному обліку в міськрайвідділах області перебуває 12 563 особи, з яких: 2341 – які допускають порушення в побуті, 649 – неповнолітніх правопорушники, 141 – батьки, які негативно впливають на виховання дітей.
Протягом проведення заходів працівниками УМВС України у Волинській області перевірено за місцем проживання 3131 особу, що мають схильність до насильства у сім’ї. Додатково виявлено та поставлено на індивідуально-профілактичний облік 127 громадян. З них: 94 особи, що вчиняють насильство у сім’ї, 7 батьків, які негативно впливають на виховання дітей, 5 дорослих, які втягували неповнолітніх у злочинну діяльність, і 21 неповнолітній правопорушник. Під час операції особам, які порушують порядок у побуті, винесено 145 офіційних попереджень та 18 захисних приписів. Зареєстровано 145 заяв про факти насильства в сім’ї. До адміністративної відповідальності було притягнуто 745 громадян за різного роду адмінправопорушення.
Довідково:
Із проблемних питань насильства в сім’ї можна звертатись до дільничного інспектора міліції Луцького МВ УМВС України у Волинській області на дільничний пункт міліції (ДПМ) за місцем проживання з 18.00 до 23.00 (вихідний день неділя), а також телефоном 02 або 4–22–95.
У Луцькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (СССДМ) працюють педагог, два психологи, юрист. Він надає інформаційні, психологічні, соціально-медичні, юридичні, соціально-педагогічні, соціально-економічні послуги. Послуги центру, що розташований на вилиці Ковельській, 4 (72-03-58) отримують сім’ї різних категорій, діти та молодь. Соціальні послуги, що надаються центром, є державними і здійснюються на безоплатній основі. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus