USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині забивають тільки ідентифікованих рогатих

29 Грудня 2008 18:35
Станом на 1 грудня 2008 року за результатами повторних перевірок, які спрямовувалися на запобігання виникнення на Волині африканської чуми у свиней та ідентифікації ВРХ, недоліків щодо порушень санітарних вимог не виявлено. Про це 29 грудня у коментарі «Волинським Новинам» розповів заступник начальника головного управління ветеринарної медицини у Волинській області Анатолій Тимофіюк.
 
На території Волині перевірено усі свиногосподарства на дотримання у них санітарних вимог та запобігання виникнення африканської чуми. Таких на території області десять, де нараховується від тисячі голів свиней і більше. «Підприємства працюють у режимах закритого типу, тобто туди не допускаються сторонні особи», – розповів пан Тимофіюк.
 
Фахівець нагадав, що в Україні випадків африканської чуми не зафіксовано. Проводяться усі заходи щодо вакцинації, недопущення ввозу на територію нашої держави продукції з країн, де виявлена хвороба, та карантинні.
 
Також на Волині кожна велика рогата худоба отримує бірку на вуха, ветеринарну картку та паспорт, що означає її ідентифікованість, – сказав Анатолій Тимофіюк. «Тільки тоді тварина може переміщуватися з господарства на забій чи в інше господарство. За його словами, телятка до семи днів повинні проходити ідентифікацію також. Уся ВРХ заноситься до державного реєстру і при потребі таку тварину можна знайти на території України.
 
На ринках, м’ясопереробних підприємствах проведено низку перевірок на наявність неідентифікованої худоби. «На сьогодні уся худоба йде на забій лише ідентифікована», – запевнив пан Тимофіюк. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus