USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині задумалися, звідки гроші в партій

14 Лютого 2012 18:17
Волинську громадськість закликають долучатися до обговорення питань відкритості влади у рамках програми «Відкритий уряд».

Про це йшлося 14 лютого під час публічного обговорення ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд».

Як розповів регіональний координатор Громадського Партнерства на Волині Михайло Шелеп, нині український уряд розробив план заходів на 2012 рік, аби доєднатися до програми. Тому зараз головним завданням є долучення громадськості до обговорення цього проекту. Мовляв, пропозиції уряду не зовсім досконалі, тому свою лепту повинна внести громада.

Основна ідея Партнерства «Відкритий уряд», як розповів Шелеп, - забезпечення прозорості влади. Оскільки уряд дає зобов’язання міжнародного рівня, то цим зможуть скористатися українці. «Чим більше на себе зобов’язань зараз візьме уряд, тим більше від нього можна буде потім вимагати», - сказав Михайло Шелеп.

Так, поки у результаті обговорень громадські організації пропонують врегулювати адміністративні процедури, підвищити доброчесність судової влади та прокуратури, забезпечити прозорість фінансування політичних партій. Особливу увагу планують приділити останньому.

«Зараз громадськість не знає, звідки політики беруть гроші на передвиборчі кампанії. Тоді, коли будуть відкриті джерела фінансування – тоді можна буде говорити про прозорість», - зауважив Шелеп.

Втім, координатор Волинського прес-клубу Богдана Стельмах зазначила, що не побачила конкретних планів, спрямованих на протидію корупції. «Причина усіх бід – корупція в Україні. Це – 90%. Решта відсотків – наша ментальність і звичка лінуватися щось робити», - висловилась Стельмах.

Так, на цьому обговорення не завершується. Організатори закликають громадян не бути байдужими до цього питання та висувати свої пропозиції щодо проекту «Відкритий уряд».

Довідково:

Партнерство «Відкритий уряд» – багатостороння ініціатива, офіційно запроваджена 20 вересня 2011 року. Її пріоритетами є: забезпечення виконання урядами конкретних зобов’язань щодо сприяння прозорості державного управління; залучення громадян до участі в процесах державного управління; боротьба з корупцією; використання нових технологій для покращення державного управління.

До ініціативи вже приєдналися 50 країн світу, включно з Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Life Показати IP 14 Лютого 2012 18:31
Куди тільки не потрапляв той Шелеп?! Скрізь як в'юн пролазить :)
Петро Показати IP 14 Лютого 2012 22:42
Він розумний та ініциативний
Анатолий до Петро Показати IP 20 Лютого 2012 00:49
Ага умеет лизать и подлизывать
Александр Показати IP 15 Лютого 2012 10:05
Все худшие черты комсомола налицо. А о лучших, увы, забыли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus