USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині зареєстрували 61 факт незаконного обігу зброї

4 Березня 2009 11:15

На Волині закінчилась операція «Зброя та вибухівка», під час якої на території області зареєстровано 61 факт незаконного обігу зброї. Про це 4 березня повідомляють «Волинські Новини».

 
За інформацією ВЗГ УМВС України у Волинській області, протягом звітного періоду на території області зареєстровано 61 факт незаконного обігу зброї.  Вилучено 1 гвинтівку, 5 пістолетів, 4 рушниці, 2 обрізи, 13 гранат, 1326 набоїв, 889 грамів вибухової речовини («Амоніт»), 4 електродетонатори, а також 5 снарядів часів ВВВ із вибуховою речовиною «Тротил».
 
Працівники правоохоронних органів провели 2 оперативні закупівлі зброї та виявили 1 факт контрабанди холодної зброї. Крім цього, громадяни розлучилися з 16 одиницями холодної зброї. Незаконно перебували у користуванні і 4 саморобні пристрої. За час операції співробітники карного розшуку УМВС України у Волинській області порушили 31 кримінальну справу.
 
Власники зброї є на постійному контролі працівників органів внутрішніх справ. Окрім того, активна роз’яснювальна робота проводиться з тими, хто вирішив придбати зброю різних видів. Минулого року видано майже дві  тисячі дозволів для потенційних власників небезпечних предметів. Порівняно з минулими роками, кількість бажаючих обзавестися рушницею чи пістолетом не зменшується, хоча й значного збільшення не спостерігається. Так, уже з початку року відділом дізнання УМВС України у Волинській області видано 123 дозволи на придбання зброї.
 
Довідково:
 
Під час проведення операції «Зброя та вибухівка» основні зусилля органів внутрішніх справ спрямовувалися на вилучення із незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки, виявлення і перекриття каналів їх надходження у злочинне середовище.
 
Під час проведення заходів проводилося відпрацювання населених пунктів області на предмет встановлення осіб, які мають у користуванні заборонену до обігу вогнепальну зброю, постійно проводилося відпрацювання автодоріг із метою виявлення фактів незаконного перевезення зброї та вибухівки. Постійно відпрацьовувалися  ринки та  магазини для виявлення незаконного збуту зброї та вибухівки.
 
Проводилася перевірка раніше засуджених, засуджених до міри покарання, не пов’язаної з позбавленням волі, в тому числі за крадіжки, неповнолітніх та наркоманів.
 
Проводилися раптові перевірки осіб, які перебувають під адміністративним наглядом,  з метою перевірки дотримання ними встановлених обмежень.
 
Перевірялись місця можливого збору криміногенного елементу з метою встановлення осіб, причетних до вчинення злочинів із застосуванням зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus