USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині збираються працювати 75% спудеїв. Але за спеціальністю – лише чверть

25 Грудня 2008 14:10
Волинська «Батьківщина молода» проведела соціологічне опитування студентів вищих навчальних закладів Луцька. З’ясувалося, що впевненість у тому, що після закінчення навчання вони будуть працювати за отриманою спеціальністю, мають лише чверть спудеїв волинських вишів, – повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією, оприлюдненою на сайті «Молодіжної правди», у рамках проекту «Центр захисту прав студентів» ВОМГО ВМГО «Батьківщина молода» за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради, управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації в листопаді - грудні з метою вивчення громадської думки, а саме студентів, провела соціологічне опитування студентів вищих навчальних закладів міста Луцька.
Розподіл респондентів серед вузів: Волинський національний університет – 39%, Луцький національний технічний університет – 29%, ЛГУ – 7%, ВІEМ –15%, «Україна» – 10%.
Як показали результати опитування, на запитання «Які Ваші плани після закінчення навчання?»  75% опитаних відповіли, що підуть працювати, а 15% – що навчатимуться далі (друга освіта, аспірантура). Ще не думали над цим лише 3 відсотки респондентів.
Після закінчення навчання працювати за отриманою спеціальністю хочуть працювати чверть опитаних. Цілком можливим це вважають ще 54% студентів. Мабуть не будуть чи точно не будуть цього робити 21% респондентів.
Окрім цього, студентів розпитували про їхні знання щодо можливостей знайти роботу, про рівень заробітних плат та умовами праці на тих підприємствах/установах/організаціях, де вони можуть піти працювати, та чи планують майбутні спеціалісти трудитися в інших регіонах чи за кордоном і на яких умовах.
Окрім того, за інформацією «Молодіжної правди», із 5 жовтня 2008 року в громадську приймальню, де студентам надають консультаційну допомогу в розв’язанні їхніх проблем (відколи вона відкрита) , зафіксовано близько 100 звернень студентів. У телефонних дзвінках порушуються такі проблеми: хабарництво (50,3%), складнощі поселень у гуртожитках (17%), необ’єктивне оцінювання (13%), сексуальні домагання (0,7 %), інше (19%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus