USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

На Волині жертв Голодомору вшанують 200-кілограмовою свічкою

22 Жовтня 2008 19:31
На Волині пройде міжнародна акція «Незгасима свічка» на спомин Голодомору. Про це розповів начальник управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк під час засідання Координаційної ради з підготовки та проведення у Волинській області заходів у зв\'язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні. Про це 22 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами Володимира Лисюка, міжнародна акція «Незгасима свічка» 26 жовтня стартує в Україні. Бджолярі з цілої України допомогли виготовити свічку з натурального бджолиного воску. Її висота - близько 1 метра. В ній – 33 бавовняні гноти. Загальна маса конструкції – 200 кілограмів.
Як проінформував пан Лисюк, 30 жовтня «Свічу на спомин Голодомору» зустріне делегація волинської влади на межі Рівненської і Волинської областей. Після цього конструкція прибуде в Луцьк, де на Замковій площі відбудеться панахида і короткий мітинг. Від вогню свічі мають запалити лампадки, які представники різних конфесій рознесуть у храмах області.
За планами управління культури і туризму Волинської ОДА, «Свіча на спомин Голодомору» «переночує» у Свято-Троїцькому соборі після відповідних домовленостей з владикою Михаїлом, а наступного дня вирушить на Львівщину.
Довідково:
1 квітня 2008 року в Австралії розпочалася Міжнародна акція \"Незгасима свічка\". Метою проведення акції є залучення світового українства до міжнародних та державних заходів з відзначення у 2007-2008 роках 75-х роковин геноциду українського народу.
Згадана акція ініційована Міжнародним координаційним комітетом Світового конгресу українців (МКК СКУ) з відзначення 75-х роковин Голодомору 1932-33 рр. в Україні та підтримана Секретаріатом Президента України, Міністерством закордонних справ України, Українською всесвітньою координаційною радою.
Механізм реалізації проекту є таким: упродовж 2008 року, згідно з попередньо визначеним графіком, символічна свічка передаватиметься як естафета з країни в країну - всього 33 країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus