USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині зменшилася кількість потерпілих у ДТП

7 Серпня 2009 15:13
Начальник управління ДАІ УМВС у Волинській області Валерій Драко розповів, що на автошляхах області за шість місяців 2009 року зареєстровано 240 ДТП з потерпілими, що на на 38 % менше, ніж за анологічний період 2008 року. Минулоріч за цей час було зафіксовано 387 таких дорожньо-транспортних пригод. Про йшлося під час засідання обласної координаційної ради з безпеки дорожнього руху, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Додамо, що під час ДТП за шість місяців 278 осіб травмувалися та 32 учасника дорожнього руху – загинули. На стан аварійності, котрий склався в області безпосередньо впливає значне зростання інтенсивності руху транспортних потоків, також за останні 5 років на 60 % збільшилася кількість зареєстрованих одиниць транспорту в області, а за добу межі Волині перетинають більше 100 тисяч автомобілів.
 
І хоча при загальному зниженні кількості загиблих та травмованих в автопригодах, ріст показників аварійності спостерігається у місті Володимир-Волинську, Локачинському, Рожищенському, Шацькому, Старовижівському та Камінь-Каширському районах Волинської області.
 
Основними причинами ДТП є грубе ігнорування правил дорожнього руху, як водіями, так і пішоходами. Порівнюючи поточний період з аналогічним попереднього року слід зазначити, що загальна кількість дорожньо-транспортних пригод зменшилася на 16, 7 %, що становить 239 випадків. Кількість учаників дорожньо-транспортних пригод зменшилася на 15, 7 %, що складає 413 осіб, з них кількість загиблих змешилася на 39, 6 %, а кількість травмованих учансиків дорожнього руху зменшилася на 40, 3 %, а це становить 188 осіб.
 
Поширеними видами автопригод залишається зіткнення, наїзд на транспортний засіб, що стоїть, наїзд на перешкоду. Найбільше люди гинуть при перекиданні автомобіля, наїзді на перешкоду та пішохода. Основними причинами автопригод, які були скоєні протягом звітного періоду, є порушення правил маневрування – 590 автопригод, а також перевищення безпечної швидкості руху, недодержання дистанції, керування транспортним засобом у нетверезому стані, порушення правил проїзду перехресть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus