USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині зросло працевлаштування інвалідів

13 Листопада 2008 12:16
У Волинському обласному центрі зайнятості відбулася нарада директора установи з керівниками базових центрів зайнятості на тему: «Про досягнення та недоліки, невикористані резерви у сприянні працевлаштуванню інвалідів, хворих алкоголізмом», – 13 листопада повідомляє репортер «Волинських Новини».
Згідно з завданнями Державного центру зайнятості, на 2008 рік було заплановано надходження приблизно двох тисяч звернень громадян з обмеженими фізичними можливостями. Для цього упродовж 2008 року Волинською обласною службою зайнятості проводилася масштабна інформаційно-роз’яснювальна робота для цих людей.
За 9 місяців цього року працівники центру провели 320 виїздних зустрічей по сільських радах, відвідали 160 засідань медико-соціальних експертних комісій та надали консультації щодо пошуку роботи 650 особам.
У результаті проведених робіт кількість осіб, які перебувають на обліку, збільшилася на 340 порівняно з минулим роком. Також зріс рівень надання одноразової виплати допомоги по безробіттю на 78%.
Щодо дотаційних робочих місць, то кількість направлених інвалідів зросла на 33 особи проти 2-х у минулому році. На професійне навчання спрямували 27% безробітних із фізичними вадами здоров’я. З цієї кількості за кошти ФЗДССВБ проходили навчання 59 осіб, за кошти Фонду інвалідів – 26 осіб.
Згідно з даними Волинського регіонального центру зайнятості, на обліку установи цьогоріч перебуває 840 осіб. Найбільше інвалідів з бажанням працювати – у Луцькому МЦЗ – 216. У Нововолинському МЦЗ – 141 особа, у Ковельському МРЦЗ – 126 людей з обмеженими фізичними можливостями.
Минулого року, людей з фізичними вадами здоров‘я, які хотіли працевлаштуватися, у Волинській області було 500.У Луцькому МЦЗ їх було найбільше – 131 особа. У Нововолинському МЦЗ – 114 осіб, а у Ковельському МЦРЗ – 67 людей з обмеженими фізичними можливостями.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus