USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На Волині зросте вартість проїзду

29 Квітня 2011 12:55
З 15 травня на Волині зростуть тарифи на міжміські та приміські перевезення.

Про це стало відомо 29 квітня під час засідання наради зі збільшення тарифів, на якому представники влади та перевізники вкотре обговорили можливість збільшення вартості проїзду у громадському транспорті.

За словами начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Леоніда Кирильчука, після сьогоднішнього обговорення буде видано відповідне розпорядження.

«Сьогодні ми зробимо розпорядження, після чого відправимо його на опрацювання до юстиції. Якщо у них не буде ніяких зауважень, то вже з 15 травня перевізник зможуть їздити за новим тарифом 23 копійки за 1 пасажирокілометр без ПДВ», - зазначив Леонід Кирильчук.

Нагадаємо, що перевізники і раніше просили у влади, аби їм дозволили підвищити тариф у зв’язку з подорожчанням палива.

Розрахунок нового граничного тарифу на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні розпочали ще 14 березня.

Тоді посадовці обіцяли, що нові тарифи встановлять вже через місяць.

«Так швидко вирішити це питання нам не вдалося, але вже сьогодні є нові розрахунки», - розповів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Проте перевізники все одно не зовсім задоволені таким підвищенням вартості проїзду. Перший заступник голови правління ВАТ АТП 10706 Василь Васковець переконаний, що навіть якщо підняти тариф до 23 копійок з існуючих 18, то нема впевненості, що через місяць чи два ціна на бензин знову не зросте.

«Я пропоную встановити 25 копійок за один кілометр. Коли ми вперше говорили про підняття тарифів, то вартість бензину була 9 гривень, сьогодні вже 9.65. І де гарантія, що ціна на паливо більше не буде зростати. То щоб ми знову не збиралися через декілька місяців, варто це передбачити заздалегідь», - запропонував Василь Васковець.

Однак посадовці запевнили, що уряд пообіцяв стримувати ріст цін на бензин та дизпаливо, тому сьогодні вони встановлюють саме таку ціну.

«Якщо ми передбачимо іншу ціну з врахуванням зростання вартості палива, то це значить, що ми не довіряємо нашому урядові», - сказав Леонід Кирильчук.

Волинські антимонопольники та цінова інспекція тариф 23 копійки без ПДВ за 1 км також затвердили та вважають його економічно обґрунтованим.

Тепер перевізникам залишається чекати, доки розпорядження пройде всі відповідні регуляторні процедури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Serg Показати IP 29 Квітня 2011 15:31
Не за горами і підвищення вартості проїзду і на міські перевезення.
D до Serg Показати IP 29 Квітня 2011 16:29
Хай підвищують, всі на тролейбуси пересадять і будуть ходити пішки.
Вася Показати IP 29 Квітня 2011 17:23
Влада кончена
33квартал Показати IP 29 Квітня 2011 20:02
Это не влада..владу выбирают люди..
сикорський Показати IP 29 Квітня 2011 22:04
з нашою найменшою зарплатою мы перши, по вартости произду ми перши, а що буде дали....
льоня Показати IP 29 Квітня 2011 23:14
наші перевізники на сьогоднішній день мають 700_1000 грн в день Скільки ім потрібно в день виручки щоб вони не піднімали тарифи а надавали якісні послуги;щоб ми не іздили в вонючих туалетах які прибираються і миються раз на тиждень
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2011 00:29
Давайте почнемо самі з себе, я маю на увазі всіх українців. В нас такий менталітет. Можливо ті декілька чоловік, включаючи мене, можуть проігнорувати і пару днів обійтись без маршруток, можливо вийти до міськради і доказувати неможливість підвищення цін на проїзд. Але всі інші, як та тітка, яка зайде в маршрутку, заплатить ту ціну і буде всю дорогу причитати: "Ой як дорого! Людоньки, що ж то робиться! ...". Але ж заплатить! А тільки зменшення попиту на послуги перевізників може врегулювати ту ситуацію. При бажанні народу ціну можна було б і скинути до 1 грн, замість її підвищення. Але треба щоб всі пасажири діяли разом, а так то тільки поп..ть.
chester Показати IP 30 Квітня 2011 10:53
Мудрі слова лучанин , я теж особисто можу і обійтись без маршрутки .
kozak Oleg Показати IP 30 Квітня 2011 12:27
Впринципі з ЛУЧАНИНОМ згідний, але в вот з Честером не дуже - може нам взагалі обходитися без гарячої води, без тепла зимою, без маршруток бо рано дойти до роботи, університету можна пішком, але ж не всі близько працюють біля дому і взагалі по вашим роздумам можна бе всього цього обійтися От тільки якого ... Україна платить за газ дороще ніж та ж Германія, бензин якщо порівняти теж дорощий - в Германії 92-й 1.5 євро, в нас фактичто вже 1 євро, але ж порахуйте що в тій же Германії 50% тобто 0.75 іде акциз на утримання доріг, тобто реальна вартість 0.75 євро, а в нас іде на дороги 1 гривня.... Вот і рахуйте...
Хохма Показати IP 30 Квітня 2011 12:40
А можна не платити за все, на що піднімається ціна?
Лучанин до Хохма Показати IP 30 Квітня 2011 23:06
Треба. Ціна піднімається на те, на що є попит. Можна взяти ту саму гречку, як останній варіант. Хоча тут є питання хто без цього скільки може витримати. Наприклад без пального можуть обійтися часники на певний період - вже якийсь ефект дасть. А от без гречки - майже всі, окрім діабетиків і інших категорій людей, яким вона є необхідним продуктом. Вам ціну підняли, а ви всі за гречкою, замість того щоб трохи зачекати; вони бачать що пішло, ще трохи підняли і т.д. Перед святами в усіх країнах ціни скидають, а в нас підкидають наскільки хто зможе. З таким підходом до нормальної ринкової економіки нам ще ... принаймні можна зараз навіть не згадувати.
житель Луцька Показати IP 30 Квітня 2011 17:52
коли ціна на паливо впала то вартість проїзду не зменшували, коли ж зросла - то вже перевізники бідкаються.
Yorik Показати IP 30 Квітня 2011 18:09
Лучанин рулить! Пропоною бойкот на два - три дні, а для тих хто не підтянеться можна і дорогу перекрить) Не платити! У Львові тільки нещодавно 2 грн стало, там і протяжність проїзду більша, і пропки...витрата палива...А наші а_ує.і!! Там хтось кришує нармально перевізників!
Льоша Показати IP 30 Квітня 2011 20:37
купіть коня і їздьть багато з економите на траві і на падшипніках які сипляться з під коня
бешеный веломан Показати IP 30 Квітня 2011 23:36
все на веломустанги - полезно для здоровья, бесплатно, быстро, эстетично - полЕвропы на великах, китаёза гоняет на роверах - супер! а эти уе..ны-маршруточники пусть поднимают тарифы...меньше их станет - чище станет воздух!
pan Показати IP 1 Травня 2011 03:17
придбаю велосипед
yari4ok Показати IP 1 Травня 2011 10:15
Пересідайте на велосипеди! Набагато швидше, здоровіше і безкоштовно! 4 роки ганяю на пари, на роботу, на п'янки та гулянки (порівняно з авто можна собі трохи алкоголю дозволити)! Як для нашого міста - найкращий варіант ВЕЛОСИПЕД!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus