USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині з’явилася нова школа

1 Вересня 2009 12:14
У селі Рованці Луцького району, що на Волині, для 140 учнів відкрила свої двері новозбудована школа. На відкриття навчального комплексу «Школа-дитячий садочок І-ІІ ступеня» прибули представники обласної влади, а гостей шкільного подвір’я вітав духовий оркестр. Про це 1 вересня інформує репортер «Волинських Новин». «Будівництво школи тривало 5 років, на цій новобудові працювало чимало наших односельчан. А загалом школа розрахована на 500 учнів», – зауважила директор школи Валентина Марчук. У її планах – думки про те, аби школа стала І-ІІІ ступенів навчання. Розпочалося святкування із урочистого підняття прапора. Волинський губернатор Микола Романюк зауважив, що у присутніх тут сьогодні – подвійне свято, адже школярі і їхні батьки відзначають не лише відкриття нової школи, але й Перший дзвоник. Також пан Романюк зачитав вітання від Президента України Віктора Ющенка. Зауважив голова Волинської ОДА і те, що дещо в цій школі ще потрібно добудувати. Подарунком від обласної влади для школи став комп’ютерний клас. Зауважимо, що всі представники різних рівнів обласної влади нагородили почесними грамотами будівельний колектив, які і створили новий навчальний заклад. Це були працівники ПМК-20 із міста Луцька. Голова райдержадміністрації Володимир Демчук зазначив, що місяць тому школа ще «світила голими вікнами», а тому висловив велику подяку будівельникам. А голова районної ради Богдан Прус додав, що цей навчальний заклад потрібний Рованцям. Начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Михайло Попович зауважив, що цьогоріч до українських шкіл піде 130 тисяч учнів, із них понад 11 тисяч – першокласники, а на цій урочистій лінійці присутні 20 із них. Учителі отримали від батьків коровай, а право перерізати стрічку доручили представникам обласної влади. Проте волинський губернатор Микола Романюк запропонував це зробити трьом маленьким першокласникам, котрі із допомогою волинських керманичів таки відкрили нову школу. Відпустивши у небо жовто-блакитні кульки, учні вирушили у Країну Знань на свій перший урок, який цьогоріч мав назву «Україно! Ми для тебе, Україно! Ти для нас», проходячи під вишитими рушниками, які тримали над їхніми головами батьки. Голова Волинської ОДА Микола Романюк зауважив, що йому б хотілося, щоб школи на Волині з’являлися частіше, проте, на жаль, існує брак фінансування. Хоча із державного бюджету на спорудження цього навчального комплексу спрямували 4 мільйони 200 тисяч, зокрема, із стабілізаційного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 1 Вересня 2009 21:26
Романюк дав дітям стрічку перерізати бо соромно йому що нічого не зробив на Волині для відкриття шкіл. І для цієї зокрема. Лише їздить і либу давить вручаючи подарунки за державний кошт!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus