USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині з’явилися літературні індиго – учасники конкурсу «Неповторність». ФОТО

20 Березня 2009 08:48
У стінах Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки 20 березня відбулося підбиття підсумків IV обласного літературного конкурсу «Неповторність». Участь у ньому могла взяти молоди віком від 15 до 30 років. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
На Волині відбувається потужний літературний процес, – вважає голова журі конкурсу «Неповторність» та, водночас, член Національної спілки письменників України Клава Корецька. «Це явище уже потрібно вивчати та аналізувати», – зауважила вона.
 
За словами пані Корецької, розвитку такого літературного феномену сприяє кілька факторів. Зокрема – це злам епох, який відбувається нині, особлива духовна аура Волині, прихильне ставлення влади до творчих процесів та особистостей краю.
 
Попри юність, творчість молоді, яка брала участь у конкурсі – зріла та професійна, – висловилася голова журі. За її словами, розмови про дітей індиго не даремні, бо наразі відбуваються значні зміни в духовному плані молодих митців.
 
Клава Корецька відзначила багатьох юних талантів. Перемогли ж на літературному конкурсі Еліна Форманюк (3 місце), Станіслава Юрченко (3 місце), Марія Марченкова (3 місце), Марина Ковальчук (2 місце), Роман Романюк (2 місце). Перше місце дісталося Миколі Герaсимюку.
 
Переможцеві «Неповторності» 18 років, навчається він на першому курсі Києво-Могилянської Академії, – розповів юнак. Микола Герасимюк зізнався, що пише вірші ще з дев’яти років, але, за його словами, перші спроби були примітивними, римованими.
 
«Я не маю на увазі, що всі римовані вірші примітивні, але, все-таки, вони були не дуже якісні», – додав він. Зміна обстановки, рух надихає хлопця на його верлібри. «Це просто погляд на світ, нічого конкретного», – так він характеризує свою поезію.
 
Завідувач кафедри журналістики Луцького гуманітарного університету Микола Мартинюк розповів, що на конкурсі багато було представлено й прозових робіт. Він висловив думку, що, можливо, варто було б і розвести ці напрямки, оскільки багато творів були достойними перемоги. Відчувається напрацьований стиль, вміння, з’являється звукопис, малюнок, – сказав про творчість учасників пан Мартинюк.
 
За зайняті 2-гі та 3-ті місця учасники отримали не тільки дипломи, а й грошові премії у кілька сотень гривень. Управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА переможцеві обіцяє видати книгу.
 
Довідково:
 
Ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО 21 березня відзначається всесвітній День поезії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus