USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Західному Бузі з’являться два нові мости

10 Серпня 2009 18:48

На річці Західний Буг під час проведення Європейських Днів Добросусідства постануть два тимчасові військові понтонні мости. Вони допоможуть сполучити Україну та Польщу на час проведення музичного дійства «Кордон 835». Про це йшлося під час виїзду на місце проведення майбутнього фесту, – інформує 10 серпня репортер «Волинських Новин».
Щоправда, раніше йшлося лише про один міст – із українського боку. Проте під час робочої наради під головуванням заступника волинського губернатора Василя Байцима, представники оргкомітету із Польщі озвучили думку про необхідність і польського мосту. На їхню думку, два моста символізуватимуть примирення і єднання наших держав.
Додамо, представники влади, журналісти, співорганізатори та учасники оргкомітету атракції виїхали у «поле», аби на місцевості роздивитися, де за кілька тижнів стоятиме сцена, де розташуються глядачі і наметове містечко, а де постане тимчасова стоянка для автомобілів.
Окрім того, уже відбулися підготовчі роботи до проведення Європейських Днів Добросусідства. Зокрема, на місці майбутнього фесту покосили траву, вирубали дерева. Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим виявися задоволеним, адже служба автомобільних доріг в області всерйоз зайнялася щебеневим покриттям для дороги на місці атракції та в селі Кречів Іваничівського району, що на Волині.
Наразі організатори акції уточнюють робочі моменти: наприклад, де розмістити спортивні майданчики для гри у футбол, чи де дістати генератор, чи створення загальної концепції заходу.
Довідково:
Понтонний міст – це міст, що має плавучі опори-понтони. Різновидом понтонного моста є наплавний міст, який не має відокремлених понтонів – плавучими є самі прольотні споруди.
Основне застосування понтонних мостів – організація тимчасових переправ через водні перешкоди при аварії або під час ремонту постійних мостів, у військовій справі, при ліквідації наслідків стихійних лих. Однак зустрічаються і постійно функціонуючі понтонні і наплавні мости. Так, існують відомості, що перший наплавний міст у Києві (точніше, в його околицях) було закладено в XII столітті в районі давнього Вишгороду. Він з’єднав береги Дніпра.
Перевагою понтонних мостів є їх мобільність (вони можуть транспортуватись як по воді, так і суходолом у розібраному стані), швидкість монтажу. До недоліків відносяться створення проблем для судноплавства, мала несуча здатність, залежність від вітру, хвиль і рівня води, неможливість експлуатації в період льодоходу та льодоставу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus