USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НАБУ розслідує «викрадення» своїх працівників. ВІДЕО

15 Серпня 2016 17:09
Національне антикорбюро відкрило провадження за фактом "викрадення" працівників НАБУ, - заявив директор бюро Артем Ситник на прес-конференції.

Про це пише BBC Україна.

З його слів, 12 серпня представники департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки спробували проникнути у конспіративну квартиру, яку детективи НАБУ використовували для негласних слідчих дій.

"Двох технічних працівників бюро при цьому доставили до приміщення прокуратури, а ще двох - заблокували у під'їзді, де була конспіративна квартира", - каже Ситник.

Останніх розблокували спецпризначенці бюро.

Також Ситник каже, що звернувся до генпрокурора Юрія Луценка, і той дав вказівку звільнити двох інших працівників.

Але попри це, їх 11 годин протримали у приміщенні, вилучили техніку та особисті речі, твердить керівник НАБУ.

Він припустив, що це стало можливим через те, що генпрокурора не було в Україні. Ситник також наголосив, що "ніякої війни між ГПУ і НАБУ" та особисто між ним і Юрієм Луценком немає.

У згаданому департаменті ГПУ раніше заявили, що спецпризначенці НАБУ побили трьох працівників прокуратури. Це сталося, коли ті виявили прослуховування прокурорів з боку бюро, стверджував керівник департаменту.

Варто зауважити, НАБУ опублікувало відео допитів потерпілих, які підтверджують слова Ситника.
За фактом дій працівників Генеральної прокуратури України 12 серпня зареєстрували кримінальне провадження за фактом незаконного викрадення працівників НАБУ (ч. 2 ст. 146 ККУ), замах на порушення недоторканості житла (ч.3 ст 15, ч. 2 ст 162 ККУ), грабіж (ч.2 ст. 186 ККУ), зловживання владою або службовим становищем працівниками Генеральної прокуратури (ч.1 ст. 364 ККУ), втручання в діяльність працівників НАБУ (ч.2 ст. 343 ККУ), катування (ч.2 ст. 127 ККУ), погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч.1. ст. 345 ККУ), розбій (ч.2 ст. 187 ККУ). Наразі проводяться необхідні слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2016 23:29
От назріває ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus