USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НАБУ підозрює Нацбанк у махінаціях на 12 мільярдів

9 Червня 2017 16:47
Національне антикорупційне бюро підозрює Нацбанк у розтраті 12 мільярдів гривень, виділених на рефінансування банків.

Про це йдеться у відповідній постанові Солом'янського райсуду Києва, передає Finbalance.

Згідно з матеріалами суду, НАБУ встановило вказаний факт в рамках розслідування виведення 87 млн доларів зі збанкрутілого «Дельта Банку».

Слідство встановило, що в період від 2014 до 2015 року посадові особи Нацбанку розтратили кошти на суму 12 млрд гривень, зловживаючи своїм службовим становищем і діючи умисно за змовою з менеджментом кількох комерційних банків.

Також у схемах брали участь банки «Київська Русь», «Південкомбанк», «Міський комерційний банк», «Автокразбанк», «Терра банк», «Дельта банк», «Хрещатик», «Фінанси і кредит», «Фінпростбанк» і «Інтеграл банк».

За даними детективів НАБУ, розтрата рефінансування НБУ відбулася з використанням кореспондентських рахунків зазначених банків, відкритих в «Meinl Bank Aktiengeselschaft» (Австрія), Bank Frick & CjAG (Ліхтенштейн), Bank Winter & CO AG (Австрія), East-West United Bank SA (Люксембург) шляхом погашення кредиторської заборгованості підконтрольних підприємств, яка виникла на підставі кредитних договорів, укладених ними з зазначеними іноземними банківськими установами протягом 2011-2015 років.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в Нацбанку. Як пояснили в НАБУ, слідчі дії відбулися в рамках розслідування за фактами зловживання посадовцями НБУ своїм службовим становищем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народ України Показати IP 9 Червня 2017 18:37
НАБУ хватить піаритися , від ваших підозр не холодно ні жарко .! Коли реально будуть рішення судів по ваших підозрах ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus