USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вкладники збанкрутілих банків зможуть повернути кошти через «Дію»

19 Червня 2023 14:04
Мінцифри та Фонд гарантування вкладів фізосіб підписали меморандум та працюють над новою послугою в «Дії», завдяки якій вкладники збанкрутілих банків зможуть у кілька кліків повернути кошти.

Про це заявив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає ЕП.

«Просто в застосунку можна буде подати заяву про відшкодування грошей, перевірити суму виплати, вибрати наявний або відкрити новий рахунок єПідтримка у банках-агентах Фонду. Далі на цей рахунок надійдуть кошти. Сьогодні треба відшкодувати близько 3,2 млрд грн, а це – 1,4 млн рахунків українців. Послуга в Дії допоможе сотням тисяч людей повернути свої гроші без походів до банків», – пояснив міністр.

Читати ще: Підрив Каховської ГЕС: програму єВідновлення розширять на підтоплені регіони

Як пояснили у Мінцифри, з новою послугою вкладники зможуть подати заяву про відшкодування коштів у Дії; перевірити, яку суму їм мають виплатити; вибрати наявний або відкрити новий рахунок єПідтримка в одному з банків-агентів Фонду для зарахування коштів.

У Мінцифри радять стежити за оновленнями, щоб не пропустити запуск послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus