USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Начальник молодіжного відділу Луцькради проігнорував громадськість

14 Березня 2014 13:46
Відставки начальника відділу у справах сім’ї та молоді Луцькради Леоніда Лаби, який не взяв участь в обговоренні діяльності відділу, вимагають активісти молодіжних громадських організацій.

Про це йшлося під час громадського обговорення роботи відділу за період 2013 року, що відбулося 14 березня у Луцьку.

Як розповіла громадська активістка Катерина Шкльода, взяти участь в обговоренні запрошували власне начальника відділу Леоніда Лабу та першого заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука. Святослав Кравчук повідомив, що не може прийти, оскільки братиме участь у сесії облради, а відсутність Леоніда Лаби пояснили у міськраді тим, що він перебуває у відпустці. Отже, замість усного звіту перед громадськістю міста про свою діяльність, Леонід Лаба обмежився письмовою відповіддю на запит активістів.



Присутні представники молодіжних громадських організацій назвали цю відповідь ганебною, оскільки у звіті про діяльність відділу приписується причетність до громадської акції «Проспект розваг», благодійного концерту гурту «Кому вниз», фестивалю «Бандерштат 2013» тощо.

Голова правління СГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук зазначив, що активістам хотілося б побачити Леоніда Лабу особисто, оскільки багато хто його просто не знає. Він нагадав, що півтора роки тому, коли оголосили конкурс на заміщення посади начальника відділу, громадські активісти підтримали кандидатуру Оксани Лойко, яка давно працювала у молодіжній сфері. Втім, за декілька днів до конкурсу з’явилася ще одна кандидатура – Леонід Лаба, досвід роботи якого з молоддю, відповідно до документів полягає в «конвоюванні молоді на кордоні».

Після того, як він переміг у конкурсі, громадські активісти намагалися довести, що це відбулося незаконно, проте міський голова Микола Романюк попросив дати новому начальнику випробувальний термін. Наразі час минув і за звітний період отримали два аркуші паперу звіту, у якому чимало акцій, приписані відділу у справах сім’ї та молоді недоречно. Зі слів Захара Ткачука, якщо і підтримувалися якісь громадські ініціативи з боку відділу, то лише у посередницький спосіб.

Як розповів громадський діяч, зарплата Леоніда Лаби становить 3041 гривню. І ці гроші варто було б відпрацьовувати, вирішуючи завдання, які стоять перед відділом. Захар Ткачук повідомив, що ще вчора спілкувався з Леонідом Лабою по телефону і той казав, що поспілкується з керівництвом стосовно того, чи брати участь у круглому столі. Те, що він усе ж не з’явився, вважають особистою образою громадського сектору.

«Ми боролися на Майдані не за те, щоб нас ігнорували», - наголосив Захар Ткачук.

Громадський активіст Сергій Шараєвський розповів про приклад співпраці з начальником відділу під час організації параду у рамках фестивалю сім’ї. З його слів, після того, як організатори подали документи у відділ та отримали дозвіл, виявилося, що параду, у якому брала участь тисяча чоловік, дозволили пройти лише тротуаром від Київського майдану проспектом Волі. Таким чином, саме тротуаром мусив би рухатися навіть лімузин. Врятувало захід те, що начальник ДАІ, взявши на себе відповідальність, дозволив учасникам пройти проїжджою частиною. Торік під час аналогічного фестивалю не вдалося навіть зустрітися із начальником відділу.

Громадський діяч спробував додзвонитися до Леоніда Лаби просто під час обговорення, втім, на дзвінок так ніхто й не відповів.



Голова Луцького осередку ВОГО «Батьківщина молода» Роман Перванчук зазначив, що Леонід Лаба не використав шанс, який дала йому громадськість, адже відділ,яким він керує, не здійснює жодної роботи з молоддю. У більшості перелічених у звіті заходів він просто сидів у складі журі, або виділяв мінімальні фінанси. На посаді, з його слів, повинна бути людина із громадського середовища, яка зможе працювати з молоддю.



Цю думку підтримало чимало учасників круглого столу. Наприкінці обговорення зачитали колективне звернення громадськості Луцька до міського голови стосовно роботи начальника відділу у справах сім’ї та молоді. У документі йдеться про те, що громадські організації Луцька вкрай незадоволені його роботою, призначення якого на посаду відбулося не у цілком законний спосіб. Протягом неофіційного випробувального терміну він не виконав жодного із завдань відділу. У звіті про роботу відділу більшість вказаних заходів була проведена громадськими організаціями самостійно.

Окрім того, начальник відділу неодноразово підводив громадські організації, які зверталися до нього за допомогою. У складний для країни час, коли на Майдані загинуло та постраждало чимало молоді, відділ не ініціював жодного заходу на підтримку постраждалих та їхніх родин. Автори звернення вимагають звільнити Леоніда Лабу з посади у зв’язку із невідповідністю займаній посаді та недовірою громадського середовища Луцька. Явною зневагою до проблем та вимог молоді Луцька назвали його співпрацю з антиукраїнським організаціями, а саме «Українським вибором». На заміщення вакантної посади закликають провести відкритий конкурс, з урахуванням побажань молодіжного сектора міста. У разі відсутності дій щодо вказаних вимог, активісти обіцяють подати документи стосовно начальника відділу у люстраційний комітет, колективне звернення міністру молоді та спорту та звернуться до депутатів міської ради.

За собою залишають право мирного пікетування міської ради у разі невиконання вимог.



Підписи під документом поставили учасники обговорення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
женік і ко Показати IP 14 Березня 2014 13:49
до ого не будь причепляться нахали. ми теж можемо створити собі організацію щоб контролювати правий сектор
день до женік і ко Показати IP 14 Березня 2014 14:47
нуну)) Давай створи, я на тебе подивлюсь))))
Лось до женік і ко Показати IP 14 Березня 2014 18:32
Усе набагато прозаїчніше... Просто Павлушці Данильчуку аж дуже сподобалось декілька керівних посад у міській раді і він хоче позапихувати туди по собачому вірних собі людей. От і організовує сходки псевдогромадських організацій про які ніхто ніколи нічого не чув, щоб звільнити з посад очільників уподобуваних структур. Поробили собі печатки та й носяться із ними, як дурень із торбою. Чого там варта тільки одна із підписантів шахрайка та поберушка Руслана Мельник. І оце зборисько буде когось там оцінювати та ставити свої вимоги. А що вони самі зробили для міста окрім як займатись критиканством?????
Новий до женік і ко Показати IP 18 Березня 2014 20:45
давай єднатися
Вася Показати IP 14 Березня 2014 13:50
Шмаркачі!
Лучанин Показати IP 14 Березня 2014 14:15
А ті, хто стояли на Майдані це істина в останній інстанції? Нехай спочатку цей к**зел Перванчук розкаже як зганяв студентів під УМВС!!!!!! Гнав як стадо по Винниченка та в рупор орав! А потім розповідав, що в нещасних дітей кидали шашки!
леся до Лучанин Показати IP 14 Березня 2014 18:40
Перванчук, це безхребетний виконавець волі Григоренка і його керманича Пустоцвіта
МГО Показати IP 14 Березня 2014 14:20
шановненькі мої, Лаба звичайно не ідеал чиновника по молоді, але що ж ви хочете з нього, якщо міністр молоді Булатов взагалі не в темі куди він попав?? ви спершу говоріть за профпридатність нових керівників, а тоді вже беріться за старих:-)
володимир Показати IP 14 Березня 2014 14:29
якщо людина у законній відпустці то відповідальність за неявку несе його прямий начальник якщо це плановмй звіт. а якщо комусь захотілось щось там колись послухати ..то вибачайте.
gfcf;bh Показати IP 14 Березня 2014 14:36
тю... платформа забула як на її акціях були банери уркаїнського вибору? Кіноперегляди, проспект розваг, день спорту? Ткачук шукає собі роботу, винюхуючи чужі гріхи забувши про свої
Знаюча Показати IP 14 Березня 2014 14:37
По - перше, всі чомусь забувають ,що начальник відділу у справах сім'ї та молоді перебуває у декретній відпустці, а Лаба призначений начальником на час відсутності основного працівника, а по -доуге, що в нас уже війна?
Знайко до Знаюча Показати IP 18 Березня 2014 20:48
приходьте завтра в міськраду на 16:00
день Показати IP 14 Березня 2014 14:49
просто "роспілів" стільки було у Л.Л. Лаби, шо там можна відкривати і кримінал, за нецільове використання і т.д.
Не молодь Показати IP 14 Березня 2014 15:05
Хех :) Якіж усі розумні - а дати б їм попрацювати хоч тиждень чи місяць - заспівали б іншої. Та ще й за таку зарплату, яка в рядових чиновників. всі хочуть бути начальниками, а досвід керівної роботи є? ні. керувати зграйкою балбєсів, які тільки й вміють, що в рупори кричати, це не те саме, що працювати відповідно до законів, які міняються щодня. і на додачу - всі завжди чогось думають, що вони - пупи землі. все має навколо них крутитися. а те що крім них є інші справи, які теж треба вирішувати, то ці крикуни навіть ні сном ні духом не відають. на місці Лаби взагалі б цю зграйку крикунів ігнорив постійно. як тільки щось - так зразу кричать "дайте гроші". щось не сподобалось, бо, бачте, не по-їхньому - все, ганьба. молодь - почни з себе. а то не великий розум рахувати чужі гроші, обговорювати чужі посади (бо, бачте. вам таких не дали - а раз не дали, значить, не ваше). Як то кажуть сусіди за бугром - "В чужом глазу и соринку увидишь, а в своем бревна не заметишь".
чувак до Не молодь Показати IP 14 Березня 2014 15:14
правильно кажеш! вони там думають, що керувати тим відділом - це дерибанити державні гроші і ходити по всяких парадах. Про те, що там (як і будь-де, взагалі-то) треба дійсно працювати, то так - казочка.
насмішили знавці! до Не молодь Показати IP 14 Березня 2014 16:02
Шановні ті, хто відносить себе до категорії "не молодь"! Сьогодні прогресивні молоді люди хочуть працювати і працюватимуть, бо чікко знають чого хочуть і вже відчули ціну успіху, а ваші багатолітні бездіяння та спостерігання довели країну до краху! Чого ж це ви стільки років нічого не робили? Чому кивали слухняно головами, коли знищували систему освіти, спорт, культуру? Сьогодні ми побачили до чого призвела ваша професійна діяльність! Якби у вас було хоч 50% тієї мужності, яку сьогодні маємо ми.... Шкода часу з вами говорити та сил аби відкрити вам очі. Ви мали вдосталь часу, щоб показати чого ви варті, а тепер працюємо ми...
Анонім до насмішили знавці! Показати IP 14 Березня 2014 16:53
Та тільки роботи-то щось і не видно - а от що "чікко" то "чікко"...
Го до насмішили знавці! Показати IP 14 Березня 2014 17:06
Ми знаємо вашу роботу шановна платформа, точніше тещо від неї залишилось, шкода що ви за рахунок майдану хочете посад, невже ті люди які померли (вічна їм слава) знали що такі престусуванці як ви будете піаритись на їхніг смертях......... Ганьба та позор ткачуку, і його колегам, мені за вас соромно
Ірина Показати IP 14 Березня 2014 15:16
Пам'ятаю, що вже раз так дорвалися до посад у відділі молоді громадські лідери -Гузь, Бокоч, Данильчук.Запороли роботу так, що постійно отримували з управління догани за невиконану своєчасну роботу, а після себе залишили тільки папірці, з якими можна сходити тільки до вітру...
Анонім до Ірина Показати IP 14 Березня 2014 15:24
було таке - і хто їх тепер памятає як таких, що працювали в тому відділі? правильно - ніхто. вони самі це приховують, бо спозорилися вкрай.
Лучани Показати IP 14 Березня 2014 16:02
Ткачук хоче під шумок до корита! Активістів розвелось як бліх на собаках! Вони в житті копійки не заробили, а патякають на мільйон!
лор Показати IP 14 Березня 2014 18:38
ВОГО «Батьківщина молода» продажний філіал продажної партії "Батьківщина" на чолі із продажними головами місцевого та обласного осередку партії.
друг до лор Показати IP 15 Березня 2014 20:53
отак і будується бізнес)))хтось щось продає))
Знайко Показати IP 18 Березня 2014 20:51
приходьте завтра в міськраду на 16:00 для розмови з усіма щодо Лаби
шиба Показати IP 19 Березня 2014 20:55
Лаба---жалка пародія!! на людину яка переживає за молодь!!!--геть!!
Лучанин Показати IP 14 Квітня 2014 19:32
Захар Ткачук - борець майдану:D

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus