USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Волонтерство, благодійність і розвиток громадянського суспільства: 15 організацій у Луцьку відзвітували про зроблене

27 Лютого 2024 13:29
15 громадських організацій публічно відзвітували про свою діяльність.

Про це інформує Волиньрада.

Свої звіти представили «Благодійний фонд «АНГАР.Україна», «Волинський Інститут Права», «Алгоритм дій», «Центр журналістських розслідувань «Сила правди», «PRO WOMEN UA», «АМС», ГО «Гармидер», «ТВОЇ КРОКИ», «КримSOS», «Молодіжна платформа», «Лабораторія змін», «Спільна справа+», «Розвиток Волині», ГО «Велика ідея» та «Агенція «Прибужжя».

Волонтерська діяльність, підтримка сил оборони, допомога вразливим категоріям населення, навчання і тренінги різної тематики, розвиток громадянського суспільства та економічного потенціалу області – такою була основна спрямованість діяльності громадських організацій. Так, «Благодійний фонд «АНГАР.Україна» загалом залучив 93 млн грн на потреби військових формувань та ВПО. Зараз, кажуть в організації, пріоритет – постачання оборонцям дронів, систем РЕБ, а також тактична медицина.

Незалежний театр «Гармидер» з початку повномасштабної війни трансформувався у волонтерську ініціативу. Через сценічне мистецтво проводить тренінги для різних груп населення. Зокрема, «Гармидер» долучився до міжнародного проєкту «Погляд у майбутнє», який націлений на пошук ресурсу для майбутнього під час війни.

Читати ще: Луцький театр «Гармидер» створив спільний перформанс із підлітками з України та Словаччини

«Молодіжна платформа» спрямована на створення та розвиток молодіжних центрів, формування активної суспільної ролі молоді, впровадження соціальних проєктів. «PRO WOMEN UA» працює над утвердженням ролі жіноцтва, підтримуючи підприємиць, громадських і культурних діячок, які хочуть отримати додаткове фінансування або залучити партнерів. Нині ця громадська організація впроваджує проєкт допомоги військовим та їх сім’ям.

У ГО «Волинський інститут права» надають безоплатну правову допомогу, залучають гранти для місцевих громадських організацій, допомагають внутрішньо переміщеним особам інтегруватися в громади та надають їм гуманітарну допомогу.

Перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, який взяв участь у форумі найактивніших представників громадського сектору Волині, від імені депутатського корпусу подякував представникам громадських організацій за їхню важливу та результативну діяльність:

«Кожен з вас – це потужний рушій розвитку громадського сектору області. Ваш внесок у підтримку війська, надання психологічної допомоги різним верствам населення, розвиток підприємництва та громадських ініціатив важко переоцінити. Ваша праця утверджує Волинь як надійний тил воюючої країни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus