USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Начальника Яворівського полігону підозрюють у роботі на російську розвідку

13 Липня 2017 14:40
Служба безпеки України підозрює начальника Яворівського полігону полковника Ігоря Слісарчука в роботі на головне розвідувальне управління генерального штабу Збройних сил Росії.

Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва від 21 червня, якою за клопотанням слідчого накладено арешт на речі офіцера, пише Lb.ua.

Суд арештував його ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диски, флешку і клапоть паперу з написом quarto xmail.net, на зворотному боці надрукована фраза "наказом командира військової частини А4150 від 30.12.2015 року №755 ".

У документі йдеться, що підозрюваний упродовж 2015-2016 років, обіймаючи посаду начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, виконуючи завдання співробітників ГРУ РФ, здійснював збір і передачу відомостей військового характеру про діяльність центру.

"Під час дачі пояснень співробітникам СБУ про його конфіденційну співпрацю з ГРУ ГШ ЗС РФ він добровільно передав співробітникам СБУ клапоть паперу з написом, ноутбук, диски і паролі до програми, а також флеш-накопичувач, з допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ", - сказано в рішенні суду.

Справу розслідують за статею державна зрада.

Довідково. Яворівський військовий полігон - полігон Збройних сил України, розташований за 30 км на північний захід від Львова, на території Яворівського району Львівської області. Офіційна назва - Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. Начальником з 2011 року донині є полковник Ігор Слісарчук. Починаючи з 2015 року, США на регулярній основі направляють на Яворівський полігон своїх інструкторів для навчання українських військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
51 омбр(позор) Показати IP 13 Липня 2017 14:46
І багато там на яворівському полігоні державних чи військових таєниць.Вони б краще уйоб..в генштабовських у Києві дивилися.
Лопатою по ваті до 51 омбр(позор) Показати IP 13 Липня 2017 14:59
Ви часом не внучок Ванги ? Яке питання не піднімається, ви про все знаєте ...
До лопати від 51 Показати IP 13 Липня 2017 20:36
Розяснюю що полігона частина це частина яка займається обслуговуванням мішених полів , обслуговування танкових,артилерійських бмп-х директрисс,автодромів,танкодромів. Списанням великого обороного бюджету,продажою лісу,піску. ДО ВЕДЕННЯ воєних чи бойових дій відношення абсолютно НЕМАЄ, відповідно і таємниць там немає.
Лопатою по ваті до До лопати від 51 Показати IP 15 Липня 2017 15:50
Краще б ти нічого не розяснював. Лишный раз підтвердив свою недолугість...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus