USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Над Україною ставлять експерименти, – Ігор Палиця

7 Березня 2018 13:30
Аби українці залишалися в рідній країні й не змушені були виїздити на заробітки за кордон, їм потрібно забезпечити гідну оплату праці – хоча би на рівні 12–15 тисяч гривень.

Про це йшлося під час прес-конференції з нагоди XIV з’їзду партії УКРОП.

Як зазначив голова Волинської обласної ради, член політради УКРОПу Ігор Палиця, їхня політична партія братиме участь у майбутніх виборах – як парламентських, так і президентських. При цьому УКРОП не збирається «торгуватися» з іншими політичними силами чи формувати «неправильну коаліцію».

«На жаль, Україна уже не раз наступала на ті граблі, коли опозиційні сили, прикриваючись потребами змін заради народу, йшли (на вибори, – ВН), завчасно прописуючи де, хто і чим буде керуватиме. У нас зовсім інше бачення. Ми будемо присутні на усіх виборчих округах, де в нас є достойні люди. Не можемо собі дозволити закривати шахматку виборів, тому що нам потім відповідати за цих людей. Торгуватись із кимось, казати «пропустіть нашого, ми підтримаємо вашого», ми теж не будемо. У нас є ідеали, у нас є принципи, у нас є бачення, у нас є бажання. Якщо хтось підтримуватиме наші засади, ми готові завжди працювати з такими політичними силами. Ділити щось кулуарно чи некулуарно ми не збираємося», – сказав Ігор Палиця.

Та додав, що, «безумовно, у майбутньому парламенті потрібно буде формувати коаліцію». «Але на чому вона ґрунтуватиметься? Коаліція парламенту 2014 року нараховувала більше 300 осіб. Вони підписали багато серйозних документів: у кого що забрати, як що поділити, хто чим буде керувати. Тому ця коаліція швидко й розвалилася. Така коаліція нам не потрібна. Якщо вона буде заради народу і з правильними принципами, тоді інша справа», – наголосив він.

Читайте ще: «Ніхто не заважає Росії так, як Коломойський і УКРОП», – Ігор Палиця

Торкнувся голова Волиньради також питання Криму. Він впевнений, що «у нас тимчасово відібрали наше».

«Особливо починає дратувати те, що останнім часом ми дізнаємося багато нового: як і чому виникла проблема Криму. Починаємо розуміти, що її могло б і не бути. Хто в цьому винен, зараз важко сказати, тому що ми не знаємо правди. Від нас її просто приховують. Так, ми не знаємо правди про те, хто почав стріляти на Майдані. Чому за чотири роки немає жодних доказів? Чому не можна провести розслідування? Чому немає правди щодо подій другого травня в Одесі? Не розумію, чому влада мовчить. Є дуже багато спекуляцій», – зазначив Ігор Палиця.

Він висловив переконання в тому, що за окупацію Криму відповідатимуть не тільки російські найманці, які його захоплювали, й українці, які «здали» півострів, а й представники української влади, які «дали можливість його забрати».
«Не буде ніхто розбиратися – дзвонив Байден, Путін чи Сурков. Ви працюєте на український народ! Яка вам різниця, хто дзвонить? Є територіальна цілісність, є армія. Вона не хотіла воювати? А ви віддавали хоча б один наказ, щоб армія воювала, щоб захищала свої частини? Я багато спілкувався з Віталієм Гайдуком, який очолював військово-морські сили після того, як вони приєдналися до нас (перебазувавшись, - ВН) із Криму. Він розповідав, що доповідали в центр про ситуацію, яка склалася, давали власні пропозиції, готові були локалізувати 200 осіб і все би закінчилося. Але цього наказу так і не дочекалися. Нам болить за це… Багато йдеться про кримчан, але в державі ніхто про них по-справжньому не думає: як їх працевлаштувати, як працевлаштувати біженців зі сходу України, та й про працевлаштування українців ніхто теж не дбає», – резюмував політик.

Читайте також: Він більше не буде президентом, – Ігор Палиця про Порошенка

Однією з важливих проблем України Ігор Палиця назвав трудову міграцію. Він акцентував, що не створюються нові робочі місця, не удосконалюється податкове законодавство, не покращується якість української продукції, тож, наприклад, волиняни чи мешканці Львівської області за ліками, продовольством і побутовими товарами їздять у ту ж Польщу.

«Необхідно, аби в Міністерстві економіки подумали, що треба прописати в законодавстві, аби люди залишалися в Україні, а не їхали на заробітки за кордон. За 12–15 тисяч гривень вони із задоволенням працювали б у рідній країні. Щоб дати таку заробітну плату, варто порахувати, скільки має коштувати те, що вони виробляють або завозять у країну. Виходячи з цього – формувати лояльне податкове законодавство. Але цього свідомо не роблять.

У мене таке враження, що над Україною ставлять експерименти: як така багата держава, де є моря, ліс, чорнозем, транспортне сполучення з іншими країнами, виживе? Всім заважає населення, яке не хоче віддати ліс-кругляк і землі за безцінь. Ми заважаємо. Є такі міністри, як Супрун, яка ставить експерименти. Ще є ті, хто вирішує, яка має бути заробітна плата у вчителя чи медика. Але ми самодостатні та самі можемо приймати рішення», – акцентував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 7 Березня 2018 13:44
Над Україною ставлять експерименти, – так, але саме гiрше що самi ведемся i слухаiм тих хто нас знищуе.......
Украіна до Анонім Показати IP 8 Березня 2018 12:25
Це не експеримент ,це більш схоже на геноцид
Віктор Показати IP 7 Березня 2018 14:05
Коли же владу зженуть, чи настануть часи коли будуть поважати людей і буде відповідальність, порядність, захищеність усіх людей.
Анонім Показати IP 7 Березня 2018 14:50
Так ставлять експеременти всі партії і всі олігархи і ще й відкрито на нагло це говорять з екранів ТБ і ЗМІ і цим пишаються бо пошивають народ в дурні і дійсно ми на це ведемся
це факти Показати IP 7 Березня 2018 20:18
Є такі міністри, як Супрун, яка ставить експерименти. Є таке опудало , як гунчик , який займає місце в кріслі губернатора . Ще є ті, хто вирішує, яка має бути заробітна плата у вчителя чи медика.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus