USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Надійшли перші гроші для матерів-героїнь Волині

5 Березня 2010 16:38
На Волинь прийшов перший транш для виплати допомоги матерям-героїням, встановленої указом Президента від 12 січня 2009 року.

Як повідомила «Сім’ю і дім» начальник відділу соціальних допомог, житлових субсидій та у справах інвалідів обласного управління праці, соціальних питань та захисту «чорнобильців» Людмила Сірбіненко, ці 488,3 тисячі гривень призначено для 73 матерів. Кошти для решти матерів-героїнь очікуються впродовж року.

Всього на Волині на виплати претендує приблизно 2 тисячі матерів-героїнь.

А от дію закону щодо соціального захисту багатодітних родин, який набув чинності з 1 січня 2010-го, фактично призупинено. Тобто, пільги гарантовано, але грошей на їх виконання не передбачено.

Нагадаємо, що тепер багатим на дітей сім’ям обіцяють мінус 50% за утримання житла та комунальні послуги, безплатний проїзд дітей, безплатну першу вищу освіту для дітей з сімей, які мають п’ять і більше дітей та інші пільги. Таких родин в Україні майже 220 тисяч. Там зростає близько 750 тисяч дітлахів.

«Ми отримали відповідь з міністерства фінансів на наш запит щодо фінансування пільг. У міністерстві пояснили, що до ухвалення закону про держбюджет на 2010 рік пільги не фінансуватимуть. Адже тільки таким законом затверджуються видатки із бюджету», – розповідає начальник відділу обласного управління праці та соціального забезпечення Оксана Гобод.

Утім, пані Гобод не гарантує, що пільги, які зазначені у законопроекті про держбюджет, стовідсотково залишаться. Адже не відомо, яким буде новий уряд і якою буде його політика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
таня Показати IP 7 Листопада 2010 19:21
Чи мають право на гроші матері-героїні діти в випадку її вчорашньої смерті?
таня Показати IP 7 Листопада 2010 19:25
Який є закон про отримання грошей матері героїні дітьми в разі вчорашньої смерті матері героїні?
таня Показати IP 7 Листопада 2010 19:30
Який є закон про отримання грошей матері героїні дітьми в разі вчорашньої смерті матері героїні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus