USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Надмірне перебування у метавсесвіті спричиняє залежність та шкодить дітям

31 Грудня 2021 23:38
Надмірне перебування у віртуальному метавсесвіті може спричинити проблеми зі здоров’ям, залежність та втрату відчуття реальності. Це особливо небезпечно для дітей та підлітків.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на коментар голови Центру освіти та дослідження соціальних медіа та цифрової безпеки (SODİMER) професора Левента Ераслана виданню Milliyet.

«Існують серйозні ризики, пов'язані з метавсесвітом. Передусім може посилюватися когнітивна і фізична лінь. Постійне проведення часу в цифровому середовищі створюватиме у людей своєрідну залежність. Може виникнути багато проблем зі здоров’ям. Люди, які проводять більшу частину свого часу, сидячи перед комп’ютером з постійними візуальними ефектами та повторюваною поведінкою, можуть бути не в змозі зосередити увагу на інших видах діяльності», – сказав Левент Ераслан.

Окрім того, за його словами, ті, хто ототожнює себе зі своїми персонажами та аватарами у метавсесвіті, через деякий час можуть втрачати відчуття реальності, що також може стати причиною психологічних та соціальних проблем. Особливо негативний вплив має перебування у метавсесвіті на дітей.

«Одна година екранного часу на день для дітей та дві години для молоді можуть бути корисними для зняття стресу. Проте з часом у процесі розумового, емоційного та фізичного розвитку можуть виникнути серйозні проблеми. Ми бачимо, що маленькі діти, особливо молодшого шкільного віку, мають труднощі з розрізненням віртуального і реального світів. Діти перебувають під дуже серйозною цифровою загрозою», – сказав дитячий та підлітковий психіатр Вейсі Чері.

На його переконання, діти до 18 років не мають проводити у метавсесвіті більше, ніж годину.

«Уявлення про метавсесвіт як приємний досвід створює ризик звикання. Пов’язаність з почуттями може навіть порушити емоційний зв’язок людей з життям у найближчі роки. Метавсесвіт створює ризик відриву молодих людей і дітей від реального світу», – переконаний лікар.

Через дедалі більшу присутність метавсесвіту у звичному житті, на думку президента Асоціації інформаційного права адвоката Кюршата Ергюна, необхідно забезпечити правове регулювання процесів, пов’язаних з метавсесвітом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 2 Січня 2022 14:06
Хочете здорових, адекватних дітей, заберіть у них мобілки з інтернетом. Сидять на морозі зігнуті на лавках і дивляться в телефони.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus