USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Нафтогаз» продовжив контракт Коболєву із окладом 2 млн грн

28 Лютого 2019 13:04
Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим і встановити його місячний оклад в розмірі 2,08 млн гривень.

Про це Економічній правді повідомив співрозмовник у компанії.

«Нове законодавство дає Наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення щодо контрактів з менеджментом», – сказав співрозмовник.

В листі голови наглядової ради «Нафтогазу» Клер Споттісвуд на адресу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, копія якого є в розпорядженні ЕП, зазначається, що термін повноважень Коболєва продовжений на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

У листі зазначається, що Гройсман публічно наголошував на очікуваннях щодо «перегляду розміру винагороди Коболєва і що вона повинна бути ринковою».

«Комітет з призначень та винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку», – йдеться у листі.

Таким чином, розмір окладу голови «Нафтогазу» буде відповідати рівню, який був встановлений в попередньому контракті.

«Ми хотіли би звернути увагу на той факт, що голова правління «Нафтогазу» прийняв і виконує рішення про спрямування 100% доходів, які він отримає до кінця року на благодійність, а тому не матиме особистого зиску внаслідок прийняття будь-якого рішення», – додала Споттісвуд.

Раніше Коболєв заявив, що збирається спрямувати на благодійнйсть усі доходи, які він отримає на своій посаді в держкомпанії до кінця року.

До цього Гройсман на одному із засідань уряду заявив, що зарплати керівників «Нафтогазу» повинні бути "ринковими", а не "захмарними".

«Я виступаю за ринкові зарплати і винагороди для менеджменту держкомпаній. Але я проти, щоб в такий складний час ці оплати були не просто великими, а «захмарно» великими», – заявив голова Кабміну.

Прем’єр пообіцяв, що Кабінет міністрів звернеться до Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» з проханням запропонувати новий контракт для правління, в якому зарплати будуть залежати від конкретних успіхів компанії.

Минулого року Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом».

Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному випадку – 4,56 млрд доларів). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Навуходоносор Показати IP 28 Лютого 2019 13:36
Получив за виртуальный выигрыш от Газпрома премиальные в миллионы долларов (можно только представить, сколько получили его кураторы!), коболевы становятся непотопляемыми...Афера века - получать дикие деньги за якобы выполненную задачу по якобы возвращению денег в страну! Никто этих денег так и видел, да и вообще - это служебные обязанности чиновника, способствовать возврату финансов, если что-то было незаконно. Все это уже за гранью добра и зла. Только смертная казнь спасет страну!
777 Показати IP 28 Лютого 2019 13:52
Давай плати за российский газ три цены. поднимай благосостояние крыс нафтогаза!
скептик Показати IP 28 Лютого 2019 19:12
щоб оплачувати ринкові зарплати кобєлєвих, зарплати і пенсії людей також повинні бути ринковими (3 - 5 тис євро), а не жебрацькими
Народ Показати IP 28 Лютого 2019 21:30
Гройсман в міру свого інтелекту і професіоналізму пояснення надав. А тепер хтось розумний може простому народу то все пояснити ! Може то місячний фонд заробітної плати усього Нафтогазу, а не Коболєва ! Тепер ясно чого Гройсман уже п'ятий рік розмір пенсії ні не перераховує, ні не індексує ! Чекайте на відповідь на виборах !
sveta Показати IP 4 Березня 2019 01:10
Коболева на гильятину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus