USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

«Нафтогаз» відмовився від місячного тарифу: озвучили нову ціну за липень

9 Липня 2021 15:01
НАК «Нафтогаз України» з 1 липня 2021 року пропонує клієнтам нову ціну на газ. Блакитне паливо реалізовуватимуть за єдиною ціною в рамках річного тарифного плану «Фіксований».

Як повідомляють на сайті компанії, єдина ціна становить 7,96 грн за куб.м (з ПДВ, без вартості доставки), передає УНІАН.

Дію тарифного плану «Місячний» призупинено. Як відзначили в пресслужбі компанії, тарифний план був припинений у зв’язку з його непопулярністю та відсутністю заявок на підключення.

«У клієнтів газопостачальної компанії, які підключили тарифний план «Річний» у 2020 році, ціна та умови залишаються незмінними до завершення укладеного договору», – сказано в повідомленні.

Вартість газу для постачальника «останньої надії» в липні становить 11,05 грн за куб.м. за такими умовами компанія обслуговує 600 тис. будинків. У «Нафтогазі» підкреслили, що ця ціна розраховується щомісяця за спеціальною формулою, затвердженою Кабміном, в яку входить вартість газу на європейському ринку, курс гривні до євро та інші показники.

Нагадаємо, з 1 серпня 2020 року в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які отримали можливість самостійно обирати собі постачальника газу. Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов’язань держкомпанії НАК «Нафтогаз України» для населення, але теплокомуненерго продовжать отримувати газ за регульованою «Нафтогазом» ціною до травня 2021 року.

У березні 2021 року НАК «Нафтогаз України» встановив оптову ціну на газ для виробників теплової енергії на рівні 6,28 грн за кубометр, що на 8% нижче лютневої ціни.

Всі постачальники автоматично перевели своїх клієнтів на річні тарифні плани, фіксуючи ціну з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» на квітень встановила оптову ціну на газ для виробників теплової енергії на рівні 6,52 грн за кубометр, що на 4% вище, ніж вартість газу для теплокомуненерго в березні.

Раніше «Нафтогаз» показав вартість газу на липень в рамках місячного тарифу, вона становила 13,13 грн за куб.м. це на 1,19 грн, або 10% більше, ніж було в червні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 9 Липня 2021 15:39
Ось і обіцяний вам "дешевий" ринковий газ, постачальники там різні, "російський нам не потрібний, у нас є дешевй реверс з Європи", валянки
DoktorDobro до Дідо Показати IP 10 Липня 2021 10:18
В Украине добывается газа достаточно , что бы хватило населению и на отопление и для бытовых нужд . Но засчёт потребления газа металлургией и химической промышленностью отсюда и имеем цену 15 грн за куб . Себестоимость украинского газа менее 2000 за 1000 кубов .
скептик Показати IP 10 Липня 2021 17:40
"У «Нафтогазі» підкреслили, що ця ціна розраховується щомісяця за спеціальною формулою, затвердженою Кабміном, в яку входить вартість газу на європейському ринку, курс гривні до євро та інші показники". ТОБТО ВЕСЬ ТРЄП ПРО РИНОК ГАЗУ - ЦЕ ЛИШЕ ФУФЛОВИЙ РОЗВОДНЯК. ЦІНА МАЛЮЄТЬСЯ В ЗЕЛЕНОМУ ШАЛАШІ НА БАНЬКОВІЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus