USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Нафтогаз» хотів двічі стягнути гроші з «Луцьктепла»

18 Березня 2013 14:41
Господарський суд Волинської області дозволив двічі стягнути майже 9 мільйонів гривень заборгованості з ДКП «Луцьктепло» на користь ПАТ «НАК «Нафтогаз України».

Про це йшлося під час судового засідання у приміщенні господарського суду Волинської області 18 березня.

Так, виконувач обов’язків начальника юридичної та кадрової роботи ДКП «Луцьктепло» В’ячеслав Наумчук звернувся до господарського суду Волинської області із заявою про визнання наказу від 30 липня 2012 року про примусове виконання рішення суду щодо стягнення з ДКП «Луцьктепло» на користь ПАТ «НАК «Нафтогаз України» приблизно 8,279 мільйона гривень заборгованості та приблизно 57,6 тисячі гривень судового збору таким, що не підлягає виконанню.

За словами Наумчука, практично такий же наказ Волинський господарський суд видав 28 листопада 2012 року. Різниця була лише у тому, що в Рівненському апеляційному господарському суді ПАТ «НАК «Нафтогаз України» «відвоював» у ДКП «Луцьктепло» ще додаткових приблизно 464 тисячі гривень, що і врахували у новому наказі.

Попередньо ж зменшив борг на цю суму своїм рішенням від 19 червня 2012 року господарський суд Волинської області.

Утім, обидва накази направили до відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Волинській області, де відкрили відповідні виконавчі провадження.

Таким чином, за словами В’ячеслава Наумчука, з ДКП «Луцьктепло» безпідставно двічі здійснюють стягнення суми боргу. А це є недопустимим згідно зі статтею 61 КУ, де вказано, що ніхто не може бути двічі притягнутий до юридичної відповідальності за одне й те ж правопорушення.

Так, головуючий у справі суддя господарського суду Волинської області Микола Шум прийняв рішення про визнання рішення господарського суду області від 30 липня 2012 року таким, що не підлягає виконанню повністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Чикида Олег Показати IP 18 Березня 2013 16:47
Славік, ти чьо, тепер Луцьктепло банкротити будеш?
Марта до Чикида Олег Показати IP 19 Березня 2013 09:21
Та нормальний він хлоп, досвідчений юрист, знаю його особисто, за що взявся те і довів до кінця. Думаю, що навпаки пощатило луцьктеплу з таким працівником)))
Марта до Чикида Олег Показати IP 19 Березня 2013 09:48
Та нормальний він хлоп, досвідчений юрист, знаю його особисто, за що взявся те і довів до кінця. Думаю, що навпаки пощатило луцьктеплу з таким працівником)))
Чикинє Алєг до Чикида Олег Показати IP 19 Березня 2013 20:18
Алєжик, не чьокай, а краще займайся краще захистом по кримінальній справі, по якій ти обвинувачуєшся у вчиненні тяжких посадових злочинів. І розрахуйся зі своїми колишніми працівниками та кредиторами.
Meri Показати IP 18 Березня 2013 21:16
Явно що все йде до того.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus