USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Затримали групу «гастролерів», які знімали гроші з карток громадян

22 Березня 2017 15:13
Група скімеристів з Києва у різних містах України встановлювали спеціальне скімінгове обладнання на банкомати та в подальшому незаконно знімали грошові кошти з банківських карток громадян.

Зловмисників затримали «на гарячому» працівники кіберполіції у Львівській області.

Про це повідомили у департаменті Кіберполіції України.

Завдяки налагодженим діям кіберполіції та слідства, 17 березня 2017 року, біля одного з банкоматів відомого в Україні банку, кіберполіцейським вдалося «на гарячому» затримати двох мешканців міста Києва, які намагалися зняти з банкомату приховану відеокамеру та скімінгову накладку.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ПРОТИДІЯТИ ЗЛОДІЯМ, ЯКІ «ЗАХОПЛЮЮТЬ» ГОТІВКУ ВЛАСНИКІВ КАРТ У БАНКОМАТАХ

Під час проведення подальших заходів, які були спрямовані на документування злочинної діяльності викрадачів грошей з банківських карток, вдалося вилучити скімінгове обладнання, комп’ютерну техніку та інші інструменти, які злочинці використовували для виготовлення скімінгових пристроїв та в подальшому «білого пластику». Як було встановлено, крадії здійснювали такі «наїзди» і на банкомати у інших містах України.

На даний час кіберполіції вдалося ідентифікували їх причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Київської області. Сума завданих збитків протиправними діями «скімеристів» на даний час встановлюється.

Затриманих поміщено в ІТТ Пустомитівського відділення поліції Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.361 КК України. Галицьким районним судом міста Львова підозрюваним обрано міру запобіжного заходу «тримання під вартою» терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави у розмірі 128 тисяч гривень по кожному.

Триває слідство.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus