USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Нам не потрібні ковдри і підстилки. Верещук жорстко відповіла китайському дипломату

18 Березня 2022 20:41
Віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук відреагувала на заяву представника МЗС Китаю про те, що Україна більше потребує ковдр і спальників, а постачання американської зброї може призвести до нових жертв серед цивільних.

Про це Верещук написала на своїй сторінці у Facebook, передає Главком.

Верещук зазначила, що Китай заявляв про надання Україні продуктів, дитячого розчинного харчування, спальників, ватяних ковдр і водонепроникних підстилок.

«Як один із членів уряду України ось що я хочу сказати на це нашим китайським друзям: Це абсолютно несерйозно та недостойно статусу великої поважної країни!» – вважає вона.

Верещук підкреслила, що ватні ковдри дають тоді, коли росіяни бомблять житлові квартали наших міст.

«Нам потрібні засоби протиповітряної оборони, щоб закрити небо над цивільними. Які водонепроникні підстилки? Пропоную, щоб китайське МЗС спитав думку 160 китайських студентів, яких ми минулого тижня вивозили з-під обстрілів росіян. Нам не потрібні ковдри та підстилки. Нам потрібна зброя, щоб захищати свою землю», – заявила міністр.

Верещук закликала Китай припинити підтримувати тих, хто бомбить житлові квартали українських міст.

Як ми писали, китайський посол у США запевнив, що Пекін не знав про плани Росії напасти на Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus