USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Напівлегальні перевезення в Ковелі «розрулять»?

22 Січня 2009 17:13
Цілком можливо, що у заплутаній ситуації навколо напівлегальних платформ для автобусів приміського сполучення у Ковелі віднайдено шляхи виходу із конфліктного становища. Про це йшлося під час наради зпитань пасажирських перевезень у Ковельській РДА за участю перевізників та обласних чиновників, – інформує репортер «Волинських Новин».
Виявляється, у Ковелі, як і в Луцьку, ряд автобусів приміського сполучення відправлялися не з автостанції, як того вимагає чинне законодавство, а з Привокзальної площі. Перевізників зрозуміти можна –в такому випадку вони економлять досить суттєві кошти, не платячи станційного збору. Адже я ряд маршрутів, які наразі – нерентабельні.
Тож, очевидно, кількість автобусів, які відправлялися із Привокзальної площі, зростала. Нині за добу на автостанції фіксують 439 відправлень автобусів, тоді як  лише з трьох платформ на площі – 285.
Позиція керманича головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Миколи Кучеренка чітка – платформи на Привокзальній площі - незаконні, тому автобуси повинні користуватися послугами місцевої автостанції.
Однак, наголошують районні чиновники, із цих платформ відправляється чимало автобусів, які фактично слідують міськими маршрутами, роблячи поза межами Ковеля кілька зупинок. Особливо це стосується маршрутів протяжністю 7-11 кілометрів.
Зрештою, ще торік районна та міська влада Ковеля узгодили 15 маршрутів, які обслуговуватимуться трьома платформами на Привокзальній площі.
Окрім того, на розташування платформ уже є погодження Держкомзему, управління архітектури та ДАІ. Адміністрація ковельської автостанції заявила, що готова обслуговувати додатково до ста відправлень автобусів. Лишилося тільки домовитися із перевізниками та ОДА.
 
Підприємці не виявляють особливого бажання «перебазуватися» на автостанцію. Мовляв, багато маршрутів і так нерентабельні, а якщо почати платити ще й станційний збір, то можна зупиняти бізнес.
 
Щоправда, певного консенсусу вдалося досягти. Швидше від усього, автобуси, які обслуговують маршрути невеликої протяжності, причому переважно по місту, відправлятимуться із платформ на Привокзальній площі. Решті доведеться користуватися послугами Ковельської автостанції, де облаштують додатково ще дві платформи.
 
Однак, якщо маршрут нерентабельний, то влада чекає від підприємців пропозицій стосовно ціни за обслуговування на автостанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Січня 2009 12:51
От же ш бісяться, коли бачать що гроші мимо пливуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus