USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нарада в укритті, обіцянка зарплат та вручення відзнак науковцям: візит Міністра освіти на Волинь. Фоторепортаж

10 Листопада 2022 12:05
Обласний центр Волині 9 листопада з робочим візитом відвідав Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. Посадовець проінспектував низку навчальних закладів Луцька, провів нараду з головами волинських громад та презентував Освітній Хаб, який нещодавно запрацював у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Крім того, Сергій Шкарлет вирішив перевірити дитячі садки та школи, а також вищі навчальні заклади – Волинський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет. З колективами та керівництвом вишів Міністр обговорив основні виклики освітнього процесу та шляхи їхнього подолання.

Читати ще: До Луцька з робочим візитом приїхав міністр освіти Сергій Шкарлет

Представників преси запросили на нараду до Волинської ОДА. Сигнал повітряної тривоги дещо змінив плани, тож замість овальної зали нараду провели в укритті.

Сергій Шкарлет разом із головою ОВА Юрієм Погуляйком, Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком та керівництвом Нацполіції і ДСНС обговорили питання роботи системи освіти на Волині в умовах воєнного стану, а також підготовку навчальних закладів до непростого опалювального періоду.
Також голів громад цікавили питання шкільних автобусів та субвенції до місцевих бюджетів. Сергій Шкарлет запевнив, що держава має гарантії від міжнародних донорів, тож жоден освітянин не буде позбавлений зарплати та виплат, які передбачені законодавством.
Читати ще: «Жоден освітянин не буде позбавлений зарплати та виплат», – міністр освіти у Луцьку

Окрім того, під час наради презентували Освітній хаб, який працює у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти. Він має на меті допомогти мешканцям громади та переселенцям реалізувати себе.

«Ми змогли якісно організувати не тільки процес навчання, а й безліч активностей, зокрема для дітей: спікінг-клаби з української та англійської мов, майстер-класи, екскурсії та інші цікаві заходи», – повідомив радник директора Інститут модернізації змісту освіти Станіслав Куценко.
Далі Сергій Шкарлет вирушив на інспекцію Волинського національного університету. Тут посадовець поспілкувався з ректором університету Анатолієм Цьосем, який наголосив на волонтерській роботі студентів та викладачів навчального закладу.
Міністр побував у лабораторії з виготовлення мазей на факультеті хімії, екології та фармації, а також у просторі для роботи, навчання та консультацій ветеранів російсько-української війни та їхніх близьких «Плюс Плюс ++».
На згадку про відвідини ВНУ Міністру подарували Повне академічне зібрання творів Лесі Українки в 14 томах. А ще Сергій Шкарлет залишив відгук у книзі почесних гостей ВНУ.
Ще одним пунктом візиту став Луцький національний технічний університет. Тут Шкарлет познайомився із студентами та викладачами кафедри дизайну та архітектури, залишивши на їхніх мольбертах власноруч написане побажання перемоги. Також поспілкувався із вихованцями обласної Малої академії наук, які займаються конструюванням сучасних технічних засобів в університеті.
«Важко переоцінити те, що зробила вся освіта з 24 лютого. Ми волонтерили, діставали та стягували гуманітарку, студенти допомагали на кордонах, викладачі робили фантастичні речі, які стосують безпеки наших ЗСУ. Багато освітян пішли у збройні сили та дають нам разом із вами можливість працювати заради майбутнього. Адже освіта – це про майбутнє.

Ми показуємо приклад усьому світу, як має розививатися держава всупереч усьому. Дякую кожному з вас, адже це багаторічна освітянська праця дала можливість за 31 рік сформувати такий клас людей і молоді, який сьогодні показав, що ми найкраща нація у світі. Ми стоїмо проти так званої другої армії світу, в якої зламана зброя, недолугі аптечки та незрозуміла маса в голові. Щодня ми, зокрема й освітнім фронтом, наближаємо нашу перемогу», – звернувся Сергій Шкарлет до науковців політеху.
Також Міністр наголосив, що ректор ЛНТУ Ірину Вахович за підтримки свого колективу є найкращим ректором України.
Насамкінець візиту Сергій Шкарлет вручив низку міністерських відзнак науковцям Луцького національного технічного університету.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 10 Листопада 2022 17:15
Зайдіть в укриття садочка №40 на вулиці Липинського. Це просто жах. А скоро зима. Мінімальні вимоги дотримані (Рукомийник, туалет та дві лампочки). Підлога це сира земля, піддони на яких лінолеум. Дверей немає. Я не кажу що там має бути 5ти зірковий готель, але ніхто не цікавиться покращенням умов. Батьки бояться щось говорити бо садок закриють.
Алла Показати IP 17 Листопада 2022 03:46
А шо то він зачастив до луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus