USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку відкрили ветеранський простір для надання психологічної і юридичної допомоги. Фото

12 Вересня 2022 13:57
В обласному центрі Волині відкрили простір для ветеранів російсько-української війни та їхніх близьких «Плюс Плюс ++». Він призначений для роботи, навчання та консультацій для ветеранів та їхніх близьких. Водночас простір створений для захисників, захисниць та їхніх родин як майданчик для спілкування.

Функціонуватиме простір у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Організації, які працюють у сфері ветеранських справ, можуть організовувати різноманітні заходи, лекції та покази для ветеранів і ветеранок та учасників російсько-української війни. Також «Плюс Плюс ++» стане майданчиком для дистанційного доступу до послуг Veteran Hub. Тут надаватимуть безкоштовні юридичні, психологічні послуги та консультації з пошуку роботи.
Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини начальник відділу міжнародних зв’язків ВНУ Владислав Коломечюк, університет виграв грант на відкриття ветеранського простору. Аналогічні простори є в багатьох містах на заході України.

«Фактично ветеранський простір у Луцьку – це партнер Veteran-Hub, які є у Вінниці та Києві. Простір передбачений для ветеранів АТО/ООС, ветеранів російсько-української війни та їхніх сімей. Тут вони зможуть організовувати свої події. Тобто це навіть можуть бути дні народження, якісь урочистості», – зазначив Владислав Коломечюк.
Але наразі ветеранський простір буде зосереджений на психологічній допомозі ветеранам та їхнім сім‘ям, яка буде відбуватися онлайн та надаватиметься безпосередньо самим Veteran-Hub. Також люди матимуть змогу отримати і юридичну підтримку.

«Проєкт наполовину є волонтерським, оскільки безпосередньо фахівці з вінницького Vetetan-Hub. Також до психологічної допомоги буде залучена Тетяна Гордовська та волонтери з факультету психології. Щодо юридичної підтримки, то ветеранам будуть допомагати оформлювати певні документи, ветеранські пенсії», – розповів керівник відділу.
Читати ще: У Луцьку відкрили місце для арт-релаксації ветеранів АТО/ОСС

Ректор ВНУ Анатолій Цьось наголосив, що від Збройних сил України та від кожного з нас залежить, чи житимемо ми в Україні.

«Надзвичайно важлива функція університету – допомога ЗСУ та діяльність спрямована на захист нашої держави. Університет зайняв чітку позицію. Багато наших колег зі зброєю в руках захищають нашу державу, наші студенти та працівники займаються волонтерством, виготовляючи різноманітні засоби та прилади для ЗСУ. Окрім цього, важлива й психологічна допомога і населенню, і учасникам бойовим діям. Тому я дякую працівникам, які долучилися до реалізації цього проекту», – відзначив Анатолій Цьось.
До слова, простір співпрацюватиме з органами місцевої влади, яка надаватиме ветеранську базу для допомоги. Представники міської та обласної влади наголосили на важливості відкриття простору для ветеранів війни, адже бойові дії в Україні тривають, тому кількість бійців, які потребуватимуть допомоги, лише зростатиме.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus