USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Нардеп нагородила переможців конкурсу знавців української мови

17 Травня 2017 22:35
Умови вітчизняної освіти не дозволяють дітям із сільської місцевості нарівні конкурувати з учнями міських шкіл.

Про це 16 травня під час виступу на церемонії закриття 17-го Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика заявила народний депутат з УКРОПу, в минулому – завідувач кафедри української літератури Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ірина Констанкевич, повідомили у прес-службі УКРОПу.

«Сільська школа, на жаль, досі не має можливості нарівні конкурувати з міською. Це означає, що діти з села та з міста й надалі опиняються в нерівних умовах», – підкреслила Ірина Констанкевич. Нардеп зазначила, що серед переможців і призерів конкурсу знавців української мови переважають учні з міст і міських шкіл. За словами представниці УКРОПу, сьогодні майже дві третини шкіл розташовані в сільській місцевості, де навчаються близько 1,3 мільйона учнів. Більше половини з 27 тисяч українських сіл не мають власних навчальних закладів, а кожна шоста сільська школа є малокомплектною.

«Цей розрив – ганьба для нашої освітньої системи та суспільства!» – наголосила Ірина Констанкевич. Нардеп відзначила важливість проведення шкільних конкурсів, адже саме за їхньою допомогою держава може виявляти таланти та стимулювати найкращих і, головне, об'єднувати Україну через спілкування конкурсантів з усіх регіонів.

«Хотілось би в майбутньому вшановувати на цій сцені дітей з Криму. Також сподіваюсь, що долучаться ті, хто проживає за межами України», – додала нардеп.

За словами політика, сьогодні в нашій країні існує потреба в ефективних соціальних ліфтах, які підніматимуть нагору найкращих, а не тих, хто недостойний цього, як зараз. Ірина Констанкевич привітала всіх переможців та призерів конкурсу ім. Петра Яцика, серед яких і дві учениці з Волинської області. Іще одна представниця Волині – вчителька української мови та літератури Тетяна Парадовська – отримала премію Олени Левчанівської, фундатором якої є Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus