USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нардеп влаштував бійку на засіданні земельної комісії Одеської міськради. Відео

25 Січня 2022 11:49
В Одеській міськраді 25 січня мала відбутися депутатська комісія з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних відносин. На засідання прийшов нардеп від міжфракційного об’єднання Разумкова Артем Дмитрук у супроводі поліції та зірвав комісію, заявляючи, що вона є нелегітимною.

Про це пише НВ.

За словами очевидців, Дмитрука не хотіли пропускати на засідання представники муніципальної варти. У відповідь на це він накинувся на правоохоронців з кулаками. Продершись всередину, нардеп бігав по столу, розламував меблі та розкидав документи.

Засідання земельної комісії, заради якого нардеп приїхав до Одеси, стосується питання відведення 6 гектарів землі біля Аркадії. Сам «слуга народу» стверджує, що «бореться з земельним дерибаном» та прийшов «контролювати роботу депутатів».

На саме засідання правоохоронці намагалися не пропустити не тільки Дмитрука, але й журналістів.

На комісії були присутні чотири члени з шести. Голова зборів та депутат міськради від фракції «Довіряй справам» Сергій Страшний зазначив, що кворум є, після чого перейшов до порядку денного. У цей час до кабінету увійшов народний депутат Артем Дмитрук у супроводі понад 10 поліцейських, зокрема поліції діалогу. Між учасниками відбулися сутички, після чого трансляція засідання зупинилася.
Аналогічне засідання земельної комісії відбулося 21 січня, під час якої Дмитрук також викликав поліцію до міськради. На думку народного обранця, засідання є нелегітимним і зібралося з порушенням закону. Таку ж думку висловив депутат міськради від ОПЗЖ Володимир Корнієнко, якого нещодавно з комісії виключили. За словами чоловіка, нинішній склад комісії порушує норми законодавства та пропорційно-квотний принцип: у складі три представники «Довіряй справам», інших партій – по одному.

Земельна комісія при Одеській міській раді розглядає питання, пов’язані з містобудуванням, розміщенням малих архітектурних форм, міським дизайном та благоустроєм міста, а також охороною об’єктів культурної спадщини. До складу входять 6 депутатів: Сергій Страшний, Олег Бриндак та Андрій Терновський від «Довіряй справам», Олександр Байдерін від ОПЗЖ, Сергій Данилюк від «Слуги народу» та Жанна Мандриченко від ЄС. У грудні 2021 року попередню земельну комісію ліквідували, а до складу нової замість Володимира Корнієнка включили Олександра Байдеріна. Учасники земельної комісії неодноразово ставали фігурантами кримінальних справ.

Артем Дмитрук – народний депутат, який потрапив до Верховної Ради як висуванець від партії «Слуга народу». У листопаді 2021 року з фракції його виключили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Січня 2022 11:55
Розумков щось знає. Вибори скоро!
Народна прокуратура Показати IP 25 Січня 2022 12:38
Вдавляться за те землю. Як і наші місцеві депутати, до речі
За 3е... млю! Показати IP 25 Січня 2022 13:14
До разумкова розумний не піде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus