USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Народний Фронт» і «Самопоміч» проголосують за арешт Онищенка, – нардепи

4 Липня 2016 15:16
Фракції "Народного фронту" і "Самопомочі" мають намір підтримати подання Генеральної прокуратури на притягнення до відповідальності, арешт і затримання народного депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка, - повідомляє Сегодня.ua. Водночас, нагадаємо, Юлія Тимошенко вже ставала на захист нардепа, йшлося і про те, що люди Тимошенко та Олега Ляшка захищатимуть Онищенка, називаючи ці процеси спробами віджати бізнес чи то навіть рейдерською атакою.

Це підтвердилося, адже Олег Ляшко вважає, що ситуація навколо депутата є спробою перерозподілу бізнесу, - повідомляє Українська правда з посиланням на Інтерфакс.

"Ми вважаємо, що насправді в питанні Онищенка не все так, як здається. За всім цим криється одне – це перерозподіл бізнесу і спроба "віджати" у Онищенка бізнес", – сказав він.

Сьогодні вже стало відомо, що проект постанови про надання згоди Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка розглянуть у вівторок, 5 липня.

Це зазначено в розкладі засідань Ради на цьому пленарному тижні, розданому депутатам, повідомляє "Ліга.нет".
"Я однозначно буду голосувати "за". І я думаю, наша фракція підтримає таке рішення. Очевидно, що ВР повинна показати політичну волю. Ми дуже багато говоримо про корупцію, ми в стінах ВР приймаємо дуже багато законів, але люди не вірять в ці закони, поки не будуть покарані безпосередньо винні. Тут ми не повинні ховатися за депутатську недоторканність, яку ми, начебто, готові зняти", - заявила представник Народного Фронту Вікторія Сюмар.

На уточнююче запитання про те, чи підтримає НФ усі три подання щодо Онищенка про притягнення його до відповідальності, затримання і арешту, Сюмар відповіла: "Ви знаєте, у нас ще не було фракції, ми ще не визначалися з цього приводу. Але наскільки я розумію настрої у фракції, і я говорила зі своїми колегами, думаю, що ми будемо голосувати за всі три подання".

Мають намір голосувати за всі три подання ГПУ щодо Онищенко і у фракції "Самопоміч".

"Якщо парламент не проголосує за згоду на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт депутата Онищенка, це означатиме, що ті депутати, які не будуть за це голосувати, є учасниками злочинної групи. Або, я б сказав чесніше, - залишаються її учасниками", - сказав нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

Нагадаємо, вчора народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко оприлюднив повну версію подання Спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт скандального Олександра Онищенка.

Також нардеп вважає, що "ті, хто не проголосують за його арешт, будуть апелювати до маніпулятивного рішення регламентного комітету. Дехто, наприклад, Юлія Тимошенко, назве це рейдерською атакою, а соратники Ляшко – спробою віджати бізнес".

ЧИТАТИ ЩЕ: ТИМОШЕНКО СТАЛА НА ЗАХИСТ ЕКС-РЕГІОНАЛА ОНИЩЕНКА

Депутат від фракції "Воля народу" Олександр Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

До Верховної Ради направили подання про позбавлення недоторканності народного депутата Онищенка, якого звинувачують у організації корупційної схеми, розкраданні коштів в особливо великих розмірах та створенні злочинної організації.

17 червня слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю звільнення під заставу в розмірі 200 мільйонів гривень керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus