USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скандальний Онищенко фінансував виборчу кампанію «Батьківщини»

6 Липня 2016 07:00
Проти народного депутата з «Волі народу» Олександра Онищенка, незаконну діяльність якого пов’язують із Юлією Тимошенко, дозволили порушити кримінальну справу. Окрім того, з нього таки зняли недоторканість та дали дозвіл на арешт.

Якщо Онищенко найближчим часом не повернеться в Україну, а він тільки 4 липня, згідно із повідомленнями ЗМІ, засвітився у Москві, то його оголосять у державний і міждержавний розшуки. Зі слів генпрокурора Юрія Луценка, нове українське законодавство дозволяє почати проти нього судове провадження заочно і конфіскувати його майно.

Історія набула неабиякого резонансу. Нардепа звинувачують в організації корупційних схем із перепродажу газу. Йдеться про збитки для країни, що становлять три мільярди гривень. Цифра як для пересічної людини космічна, утім очевидно інше – такі кошти неодмінно допомогли б розв’язати низку проблем українців.

Показовим стало і те, що нардеп Юлія Тимошенко, звинувачуючи владу у рейдерському захопленні бізнесу Онищенка, попередньо стала на захист цієї персони. Абсолютно публічно.

Український політолог Павло Нусс на своїй сторінці у Facebook пояснює причини такої поведінки Леді Ю.



Він опублікував документи, які доводять, що Тимошенко особисто лобіювала призначення Ігоря Шевченка, який згодом став міністром екології та природних ресурсів, а потім був задіяний у великому корупційному скандалі, безпосередньо пов'язаному з депутатом Онищенком.



Зі слів Нусса, Тимошенко була партнером Онищенка і допомагала йому в обмін на те, щоб він фінансував її виборчу кампанію.

«Тимошенко тупо продала Онищенку квоти «Батьківщини», пролобіювавши на посаду міністра екології свою людину. Чому? Та тому, що Тимошенко і Онищенко – партнери», – наголошує політолог.

У публікації «Who іs Онищенко?» голова «Народного фронту» Максим Бурбак додає: «Усі ті, хто нажив мільярди на газі, сьогодні звинувачують уряд Яценюка, а тепер і Гройсмана в несправедливій ціні. Побічно зв'язок Тимошенко-Онищенко підтверджує і той факт, що саме «Батьківщина» всі останні місяці вимагала скасування ренти на видобуток газу для «Укргазвидобування» (саме з якої, як стверджують у ГПУ, і були тіньові схеми фіктивної закупівлі газу через компанії Онищенка, – ред.)».

Парламентські вибори 2014 року, коли Тимошенко повернулася у велику політику, зі слів Нусса, теж було фінансовано коштами, залученими внаслідок спільної діяльності Онищенка та Тимошенко. Утім для проведення кампанії потрібні готівкові гроші, а отримати їх можна, зокрема, завдяки виведенню коштів в офшори. А це для Тимошенко – справа вочевидь не нова.

Чого тільки варті махінації з колишнім першим віце-прем'єром, а потім і прем'єром Павлом Лазаренком, коли у середині 90-х із рахунків офшорних компаній саме йому вона переказала близько 100 мільйонів доларів, пише u-news, посилаючись на дослідження народного депутата Сергія Лещенка, який оприлюднив так звані таємні офшори Тимошенко. Власне, саме з цих приватних, а також транзитних рахунків верхівка злочинної організації й купувала розкішні маєтки, мас-медіа, фінансувала виборчі кампанії в Україні.

«Юлія Тимошенко, думаю, і сьогодні має причетність до офшорів. Вона була не лише однією з перших, хто став створювати такі компанії в Україні. На моє переконання, її роль значно гірша – вона була саме тією першою, хто запустив офшорний вірус в українську політику. Вона – хрещена мама офшорної корупції. Саме завдяки їй в українській політиці вперше з'явилося таке собі замкнуте коло: корупція – офшори – політика – корупція», – коментував виданню Лещенко.

Причетність Тимошенко до махінацій із Лазаренком підтверджує й колишній прокурор США Марта Берш, за сприяння якої останнього було притягнуто до відповідальності. Та суд в Америці у цій справі відхилив прохання прокурора про залучення до справи і Тимошенко.

Як вважає нині вже колишній прокурор США – через відмову Росії сприяти в наданні доказів. До слова, на сьогодні жодної копійки з коштів Лазаренка в Україну не повернуто.

Довідка. 19 червня суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», в якій також фігурує народний депутат Олександр Онищенко. За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на суму в 3 мільярди гривень, з яких 1,6 мільярда – це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 мільярда – це неоплачена сума ренти за користування надрами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
мама Показати IP 6 Липня 2016 16:09
Знаємо , Юля винувата ще у глобальному потеплінні і льодовик тане через Юлю.
мама мія до мама Показати IP 9 Липня 2016 16:09
вона добре все зіграла "інвалідка -артистка" , вміє вчасно з візка на каблуки встати
ВВВ Показати IP 6 Липня 2016 22:43
Юля ні чим не краща за Онищенка, така ж аферистка, злодійка та популістка.Через цю скотину ми зараз маємо дорогий газ, саме вона розірвала довгострокові газові угоди з Росією, та перейшла на ринкову ціну газу.Звісно, що за цей "хід" русаки добре їй "відстегнули бабла".Покійний Чорномирдін попереджав , що розірвання того договору , зашморгне петлю на шиї України.Так і вишло.Вірити Юльці можуть тільки самі останні лохи та розумово відсталі.
Marta PVS Показати IP 8 Липня 2016 16:16
О тож ! Лисиця ще та! Іі потрібно також у цеі самий список до Онищенка - зарештувати нехай відповідає перед народом, чому такий газ дорогий...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus