USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Схеми Онищенка»: заарештованому спільнику визначили заставу у 10 млн

16 Червня 2017 18:49
Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і як альтернативу визначив заставу у розмірі 10 млн грн Валерію Постному, обвинуваченому у “газовій справі” Онищенка.

Про це повідомив УНН прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків.

“Обрано арешт і заставу 10 млн грн”, — сказав він.

Нагадаємо, 12 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулася до Солом’янського районного суду Києва з клопотанням про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою фігуранту “газової справи” Валерію Постному.

Термін запобіжного заходу В.Постному сплив о 12 годині ночі 16 червня, тому обвинувачений був звільнений з-під варти. Але його відразу ж затримали біля СІЗО за іншою підозрою.

30 травня у САП повідомили, що передали до суду обвинувальний акт щодо 8 учасників злочинної організації народного депутата Олександра Онищенка у “газовій справі”.

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст. 255, ч 4 ст.28, ч 5 ст 191, ч.4 ст 28, ч.3 ст.209, ч.4 ст.28, ч.2 ст 205, ч.4 ст 28, ч.2 ст 364-1, ч.2 ст 366, ч. 1 ст 388 ККУ.

Керівник САП Н.Холодницький повідомляв, що В.Постний та Д.Кравченко на даний час знаходяться під вартою у СІЗО, Шленчак і Сергієнко під заставою у 10,3 млн грн, решта обвинувачених під домашнім арештом.

Загалом слідство встановило, що до участі у "газовій схемі" причетно 27 осіб. 9 із них визнали свою провину і уклали угоду про визнання винуватості під час досудового розслідування. Ще 10 підозрюваних, у тому числі й організатор корупційної схеми народний депутат Олександр Онищенко, перебувають в розшуку.

Нагадаємо, детективи НАБУ підозрюють Онищенка в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. Онищенко заперечував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

Окрім того, Онищенко публікує записи, які, ймовірно, підтверджують його та інших політиків участь в договірних схемах і містять компромат на президента Петра Порошенка. Перший запис плівок Онищенка з'явився в грудні. На ньому він розмовляє, як стверджується, з депутатом Олесем Довгим, який спілкувався з ним як з парламентарем з боку президента.

10 лютого Онищенко опублікував другу частину своїх записів, на яких, зі слів нардепа-втікача, присутній депутат Микола Мартиненко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 16 Червня 2017 19:30
От тільки до чого тут фотографія "хворого" насЄрова в клітчастих пелюшках?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus