USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Народжених не в пологовому дітей не реєструватимуть

15 Березня 2011 09:59
Відтепер в Україні, діти, які були народжені не в пологовому будинку, реєструватися не будуть, за винятком екстрених випадків.
За словами лікаря-акушера В'ячеслава Закревського, народжених, наприклад, у літаку чи на лайнері, як і раніше, реєструватимуть за актом капітана, - пише ТСН.
За реєстрацію дітей, які з'явилися на світ без зайвих свідків, доведеться боротися в судовому порядку. Виняток робитимуть тільки тим, хто справді просто не встиг доїхати до пологового.
Отримати свідоцтво про реєстрацію дитини зі старим пакетом документів – довідкою від педіатра та заявами від двох свідків більше не вдасться.
Для українців, які народили після 1-го січня, така новація стала справжнім сюрпризом. Без виписки з пологового вони – не батьки, а дитини – не існує.
Зазначимо, поза стінами лікарні щороку народжує близько 10 тисяч жінок. Експерти вважають, того, хто свідомо йде на пологи вдома, додатковими довідками не відлякати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Семен Показати IP 15 Березня 2011 11:17
Это чтобы продать ребенка бесхозного за границу легче было. Понимаете, кого этот закон защищает.
))) Показати IP 18 Березня 2011 20:10
вроде бы Минюст дал опровержение, что они такого не придумывали. если дровишки от телевизионщиков пошли, нечему удивляться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus