USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Насіров має громадянство Великобританії та Угорщини

6 Березня 2017 20:55
Відсторонений голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень, має громадянство Великобританії та Угорщини. Про це в залі суду, повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків, передає «РБК-Україна».

За словами Симківа, Насіров є громадянином Британії та Угорщини. Прокурор також зазначив, що сторона звинувачення кілька годин тому отримала офіційну відповідь посольства Британії в Україні та копію угорського паспорта.

Крім того, прокурори наполягали на тому, що наявність інших паспортів має бути врахованою при обранні Насірову запобіжного заходу.

Між тим, захист підозрюваного виступив проти долучення цих документів до справи. У адвокатів виникли сумніви щодо справжності копії угорського паспорта, в якому немає печатки і неправильно вказано місце народження Насірова, а також щодо достовірності відповіді британського посольства. «Цей запит датований 4 березня. Це субота. Ніхто не видає офіційні запити по суботах. По-друге, відповідь не від посольства, а від якогось Патріка. Хто такий цей "Патрік" і чому він знає українську мову?», - заявив адвокат і додав, що подані документи не можуть бути залучені до матеріалів справи.
Згодом, факт наявності громадянства Великої Британії у Романа Насірова підтвердили у Національному антикорупційному бюро України. «Голова Державної фіскальної служби, якого НАБУ підозрює в нанесенні збитків державі на суму понад 2 млрд грн, має громадянство Великобританії. Відповідну інформацію НАБУ надало Національне агентство з боротьби з злочинністю Великобританії (NCA)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у листі, який НАБУ отримало 6 березня від NCA, йдеться про те, що голова ДФС є власником британського паспорта з травня 2012 року.

Нагадаємо, 2 березня ввечері до Феофанії, де перебував Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Главу Державної фіскальної служби затримали у так званій справі Онищенка.

4 березня Насіров вперше з моменту оголошення йому підозри зробив заяву стосовно висунутих йому обвинувачень. «Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному візку, і не імітую захворювання», - йдеться у заяві Романа Насірова, повідомляє «Громадське радіо». Згодом стало відомо про те, що медики не підтвердили інфаркт у відстороненого від посади глави Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

До слова, засідання у справі Насірова було призначене на 19:00 4 березня. Втім спершу приміщення, де мало відбутися засідання, начебто "замінували", проте повідомлення виявилося хибним близько 21:30 суд все-таки почав роботу, проте адвокати Насірова наполягли на тому, що їхній підзахисний кволий та потребує переміщення у лікарню. В результаті суд перенесли.

Під час засідання суду 6 березня у Солом'янському райсуді Києва захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби відмовили у проведенні судово-медичної експертизи. За словами представників захисту Насірова, які виступали за проведення цієї експертизи, судмедексперти повинні були встановити, які саме хвороби має Насіров, чи може від перебувати у залі під час судових засідань, відповідно до його стану здоров'я, а також, чи може він брати участь у процесальних діях.

Зауважимо, медик із Інституту кардіології імені академіка М.Д. Стражеска Андрій Соколов стверджує, що у Насірова - гіпертонія, як і у мільйонів українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Калігула Показати IP 6 Березня 2017 21:48
А де були спецслужби, коли первіряли цього кабанчика при затвердженні на одну з вищіх посад на державній службі??? Напевно всетаки доповідали Петруші. Але той мабуть має з десяток таких паспортів.ОТАК ЦІ КОЗЛИ і чистять кармани у народа. На палю всіх!!!!
васько попердяйчик Показати IP 6 Березня 2017 22:06
Насиров и украинський народ единий в смысле слова на*рать одному на другого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus