USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні продовжиться суд над Насіровим

6 Березня 2017 08:29
Розгляд справи щодо відстороненого очільника ДФС Романа Насірова о 9 годині ранку 6 березня може відбутися не у Солом'янському райсуді Києва.

Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм, передає ТСН.

За його словами, засідання у справі відбудеться в Апеляційному суді.

Зауважимо, аналогічну інформацію раніше озвучив адвокат Насірова Олександр Лисак після обговорення проблеми зі своїми колегами, своїм клієнтом і народними депутатами, які підтримали вимогу активістів не випускати Насірова з будівлі суду.

Нагадаємо, 5 березня близько 19:00 годині активісти і члени громадських організацій «Автомайдану» і Центру протидії корупції розпочали акцію протесту. Активісти вимагали продожити роботу суду та розглянути подання про обрання запобіжного заходу відстороненому главі Фіскальної служби Роману Насірову, Радіо Свобода.
Більшість адвокатів Насірова вийшли із приміщення суду під крики "Ганьба!" активістів. Поруч із Насіровим залишилося кілька адвокатів, лікарі, народні депутати тощо.

Адвокат пояснив, що Насіров не виходить до громадськості поспілкуватися, бо, мовляв, його позиція і заява не узгоджена із САП і НАБУ, представники яких вночі не приїхали до суду. Окрім того, захисник додав, що ніякої охорони поруч із Насіровим немає.

Зауважимо, що детективи Національного антикорупційного бюро України покинули будівлю Солом'янського райсуду, де перебуває відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров. На виході з суду один із них сказав, що минув 72-годинний граничний термін для утримання підозрюваного. Таким чином, Насіров офіційно вільний.

Як заявив нардеп Андрій Журжій біля будівлі суду 5 березня, після того, як главі ДФС Роману Насірову повідомили, що він вільний, він намагався встати і піти, але адвокати його стримали, передає Українська правда.

«Коли працівники НАБУ оголосили Насірову, що він вільний і може вільно пересуватися, він намагався встати з ліжка відразу, але адвокати його попросили лежати, бо ще рано», - повідомив Журжій.

Нагадаємо, раніше прокурор САП Андрій Паров заявляв, що Наісров може втекти з України. З його слів, у разі, якщо суд до 23.50 5 березня не встигне обрати запобіжний захід відстороненому голові ДФС Роману Насірову, він може встати і просто вийти з зали.

Паров додав, що далі процесуальний примус щодо явки Насірова на засідання застосовуватися не може, а на засідання суду він може просто не з’являтися.

Варто додати, згідно з інформацією видання «368.media», у затриманого очільника ДФС Романа Насірова знайшли паспорт громадянина Угорщини який він отримав в 2014 році.

Протягом декількох останніх років Роман Насіров перетинав кордон України як нерезидент, тобто як громадянин іноземної держави. Видання зазначає, що судячи з нерухомості в Лондоні, у Насірова повинен бути британський паспорт. Якщо взяти до уваги, що почастішали останнім часом поїздки в США, то напевно у нього в кишені завалявся і паспорт США.
Своєю чергою, народний депутат Єгор Соболєв заявив, що адвокати відстороненого очільника ДФС Романа Насірова вкотре спекулюють на його стані здоров'я, передає LB.ua.

"Адвокати кажуть, що у Насірова знову починається інфаркт", – зазначив народний обранець.

Щоправда, за його словами, він у це не вірить і це моєже бути черговою брехнею. "Лікування від такого "інфаркту", як у Насірова, не існує", – додав Соболєв

Нагадаємо, 2 березня ввечері до Феофанії, де перебував Роман Насіров, прибули, за даними ЗМІ, представники НАБУ і САП. Главу Державної фіскальної служби у четвер увечері, 2 березня, затримали у так званій справі Онищенка.

4 березня Насіров вперше з моменту оголошення йому підозри зробив заяву стосовно висунутих йому обвинувачень. «Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному візку, і не імітую захворювання», - йдеться у заяві Романа Насірова, повідомляє «Громадське радіо». Згодом стало відомо про те, що медики не підтвердили інфаркт у відстороненого від посади глави Державної фіскальної служби України Романа Насірова. До слова, засідання у справі Насірова було призначене на 19:00 4 березня. Втім спершу приміщення, де мало відбутися засідання, начебто "замінували", проте повідомлення виявилося хибним близько 21:30 суд все-таки почав роботу, проте адвокати Насірова наполягли на тому, що їхній підзахисний кволий та потребує переміщення у лікарню. Судді вирішили перенести засідання на 5 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
БОРСУК Показати IP 6 Березня 2017 08:45
Насірав я на вашого Насірова. Скільки можна мозги пудрити. Розкажіть, як дритримується рішення кабміну про забезпечення окупантів МОРДЛО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus