USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

«Настане час і їхні імена будуть написані на стінах Кремля». Луцьк провів у останню путь двох Героїв

2 Квітня 2022 12:51
У кафедральному соборі Святої Трійці відспівали двох військовослужбовців з Луцької громади.

Сьогодні Луцьк прощався з Павлом Хомиком та Віктором Коханюком. Обоє військових загинули під час виконання бойових завдань на Миколаївщині.

Віддати останню шану Героям прийшли сотні людей – рідні, друзі, бойові побратими та чимало волинян, для яких ці втрати теж відлунюють болем у серцях.

До присутніх звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Він нагадав, що сьогоднішній день в усіх храмах є днем поминання померлих, але він доповнився сьогодні ще й похоронами.

«Ми проводжаємо в останню дорогу наших воїнів, які віддали життя за наш мир. Цей храм останнім часом наповнюється подібними богослужіннями і ми знаємо причину. На нас напали російські фашисти так само раненько, як і під час Другої світової війни», – нагадав він.
У лютому 2002 року історія повторилася, хоча у 21 столітті ми вважали, що житимемо в інших умовах, в умовах любові до ближнього за божими заповідями. Але українці зустрілися з ненавистю, яку складно пояснити.

«Людина потрапляє на диявольський гачок і вважає, що інша людина має бути або завербована, або принижена, або знищена. І це трагічне торкнулося й нас. Ми відсвяткували незалежність, не претендували на чиєсь. Ми просто хотіли бути щасливими на своїй землі.

Вже вкотре ми в цьому храмі стоїмо і з жалем проводжаємо в останню дорогу наших чоловіків, які сміливо пішли захищати свою землю.

Згадуються слова з історії XX століття про написані імена на стінах Рейхстагу. Я впевнений, що скоро настане час та імена Віктор і Павло будуть написані на кремлівській стіні, і ми там їх увіковічнимо, а не лише у нас на цвинтарі.

Але ця мить ще не настала, бо триває ще війна. І ми молимося, щоб вона завершилась найменшими жертвами.

Ми розриваємось на дві частини – ми носії добра і дивимось в лице зла й ненависті. Цей конфлікт нашої свідомості та реалії життя найбільше вражає наше серце. Бо ми повні добра, а зло нам чуже», – наголосив Михаїл.
Він також зазначив: українцям не потрібен мир, про який нам розповідають 8 років, адже щодня цей мир супроводжувався сумними новинами про поранених, вбитих, обстріли. Тож Україні потрібна лише перемога.

«Завдання тим, хто у військовій формі: напишіть на кремлівській стіні імена полеглих Віктора і Павла, що завдяки їхній жертві ми перемогли. Розвалинами Кремля – задоволені», – ще раз наголосив Михаїл.

Загиблих військовослужбовців поховали на Алеї почесних поховань у селі Гаразджа.

Вічна пам’ять та слава Героям!

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Герої не вмирають і будуть вічно жити у наших серцях!

Юлія МАЛЄЄВА




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 2 Квітня 2022 14:04
Та нічого не треба писати на цій ганебній стіні! Владика Михаїл щось зморозив не думаючи!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus