USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Настоятеля волинського монастиря, якого спіймали п'яним за кермом, оштрафували та на рік позбавили прав

23 Червня 2022 19:39
22 червня Луцький міськрайонний суд Волинської області оштрафував на 17 тис. грн та позбавив права водіння автотранспортним засобом на один рік священнослужителя Української Православної Церкви/Православної Церкви України – Тараса Степановича Ханаса (ігумена Трофима, настоятеля монастиря Дванадцяти Апостолів Володимир-Волинської єпархії).

Про це повідомили у Тернопільській Єпархії УПЦ (ПЦУ).

11 квітня 2022 року після 23 години патрульні Національної поліції у м. Луцьку затримали п’яним за кермом священника, який відмовився від проходження тесту на стан алкогольного сп’яніння на місці і не поїхав в наркодиспансер, а також не підписав протокол.

Читати ще: У Луцьку п'яним за кермом авто спіймали настоятеля монастиря. Відео
Перший свідок від громадського патруля з міста Луцьк

У пресслужбі патрульної поліції Волинської області тоді підтвердили, що такий випадок був. Чоловік їхав під час дії комендантської години. Відмовився від проходження тесту на стан сп’яніння.
Другий свідок від громадського патруля з міста Луцьк

На нього склали адміністративний матеріал за статтею 130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння). Машину BMW520 чорного кольору доставили на спецмайданчик (яку вранці вже й повернули власнику).
Суддя Андрій Олексюк допитує свідків

І ось 22 червня 2022 року суддя Андрій Олексюк в адміністративній справі № 161/4711/22 щодо Ханаса Тараса Степановича виніс рішення, визнавши ченця-п’яничку винним. Священнику призначили 17 тис. грн. штрафу та заборонили йому керувати транспортом протягом року.
Порожня лава підсудних, на якій мав сидіти під час суду Тарас Ханас (ігумен Трофим)

Що примітно, сам Тарас Степанович Ханас до суду не з’явився жодного разу. Тож провину не визнав і пояснень щодо обставин, як опинився нетверезим за кермом в коменданську годину не повідомив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Заруба ! Показати IP 23 Червня 2022 20:44
А ось коли недавно зловили в аналогічному стані відомого в Луцьку пунцово-бордового суддю - то спрацювала кругова порука і той невідомо як вийшов сухим, тобто тверезим, із води. Але опісля видно батюшка після покаяння судді йому гріхи не відпустив і святомому отцю від суддівського корпусу тут же прилетіла отвєтка ! Якось невдобно получилось ! Ніхарашо !
Читач Показати IP 23 Червня 2022 21:21
Чудо!
Всезнайко Показати IP 23 Червня 2022 21:23
ПЦУ
Шура Показати IP 24 Червня 2022 08:02
Не важно яка православна секта, всі вони бородаті пройдисвіти і наперсточники. І ще дивує така деталь, коли їх батюшками називають... це попи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus