USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25

Наступ з Білорусі малоймовірний, а його успіх сумнівний, – Ігор Поліщук

10 Вересня 2022 12:54
Сьогодні не можна бути певними на всі 100%, що наступу з боку білорусі не буде. До того ж, ми не знаємо, чим керується в ухваленні рішень лукашенко. Проте низка причин свідчать, що такий наступ малоймовірний або що успіх такого наступу сумнівний.

Про це Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів Інформаційному агентству Волинські Новини в інтерв’ю.

Читайте тут: «Я бажаю, щоб ми зібралися на Театральному майдані відсвяткувати перемогу», – Луцький міський голова. Інтерв’ю

«Наші прикордонники провели серйозну роботу з укріплення кордону, вирили протитанкові рови, які заповнили водою, зробили вали, які не дозволять проїхати ворожій техніці, встановлюють залізобетонний паркан, облаштували відеоспостереження, аби ми завчасно бачили, чи відбуваються якісь рухи. До того ж, північ Волині – це болота. Техніки, яка зможе подолати їх, немає. Тобто якщо білоруські війська все-таки розпочнуть наступ, то муситимуть рухатися дорогами, де будуть як на долоні.

Розуміємо: аби операція мала успіх, необхідна велика кількісна перевага – хоча б у три рази. На сьогодні чисельність армії республіки білорусь – 48 тисяч людей, включно з кухарями, офіцерами зв’язку та іншими. Це загальнодоступна інформація. Тому не уявляю, що на Волинь кинуть 20-25 тисяч військових. Навіть якщо й кинуть, то немає гарантії їхнього успіху чи якогось просування», – сказав міський голова.

Читати ще: Розвідка Британії оцінила загрозу від навчань Білорусі зі «звільнення територій»

Окрім того, в республіці білорусь – політично складна ситуація.

«Ми бачили результати різних соціологічних опитувань, які говорять про те, що більшість білорусів не підтримують участь їхньої країни у війні російської федерації проти України. І якщо буде наказ про сухопутний наступ (тоді білорусь перейде зі статусу пособника у війні в статус безпосереднього учасника), ми не знаємо, як відреагує білоруське суспільство, що вчинять білоруські військові. Згідно з інформацією, яка надходить з абсолютно різних джерел, настрої в білоруських військових різні. Вони розуміють, що це не їхня війна, тому їхня мотивація щодо участі в ній доволі сумнівна.

Перехід білорусі у статус безпосереднього учасника війни проти України загрожує цій країні ще більшими міжнародними санкціями, ще більшою ізоляцією, зокрема економічною. Враховуючи нинішню економічну ситуацію, думаю, це дуже небезпечно, й лукашенко це розуміє», – відзначив Ігор Поліщук.

Читати ще: «Путін дуже тисне»: Білорусь може залучити до війни в Україні до 15 тисяч військових

Як додав, Волинь – прикордонна область, розміщена біля кордону з Польщею – країною-членом НАТО. І якщо воєнні дії відбуватимуться неподалік польського кордону, невідомо, як відреагує країна. Цілком імовірно, що вона надасть військову допомогу чи якимось чином візьме участь у воєнній операції.

«Сукупність цих факторів дозволяє говорити про те, що сухопутний наступ з боку білорусі малоймовірний. Навіть якщо він відбудеться, його успіх – під великим знаком питання. Однак на 100% гарантувати, що наступу не буде, сьогодні дуже важко. Ми не знаємо, чим керується в ухваленні рішень лукашенко», – резюмував Луцький міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Зеґарек Показати IP 10 Вересня 2022 13:40
Тільки час покаже...час цікааава штука...
19 Показати IP 10 Вересня 2022 14:54
Занадто багато навчань проводять.
21 до 19 Показати IP 10 Вересня 2022 15:24
А що, стануть занадто розумні для війни і підуть у монастир?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus