USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Наступні сім днів будуть критичними для Великобританії, – Тереза Мей

18 Листопада 2018 20:42
Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей у неділю, 18 листопада, заявила, що через ситуацію з угодою про Brexit наступні сім днів стануть вирішальними для країни.

Про це Мей сказала в інтерв'ю телеканалу «Sky News», передає Deutsche Welle.

«Ці наступні сім днів будуть вирішальними, вони стосуються майбутнього цієї країни», - сказала вона.

Прем'єрка зазначила, що консультації про проект угоди щодо Brexit тривають. Наступного тижня Мей поїде до Брюсселя для переговорів з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Водночас Тереза Мей зауважила, що за її інформацією, комітет 1922 не отримав необхідної кількості листів від депутатів Консервативної партії, щоб провести голосування за висловлення їй недовіри. Вона підкреслила, що зміна керівництва партії в даний момент не зробить переговори щодо Brexit легшими.

Як повідомлялось, один з лідерів прибічників «жорсткого» Brexit у британському парламенті Джейкоб Ріс-Могг подав партії пропозицію на проведення голосування щодо вотуму недовіри Терезі Мей. Згідно з правилами Консервативної партії, для того, щоб ініціювати голосування за це, 15 відсотків членів партії повинні написати листа голові комітету 1922 Грему Брейді. Зараз ця цифра становить 48 осіб. Раніше понад 20 членів партії публічно заявили, що написали ці листи, передає агенція AFP.

Нагадаємо, днями Мей заявила, що британський уряд підтримав проект угоди про вихід Великобританії з ЄС. Однак згодом стало відомо, що кілька представників уряду подали у відставку. За словами прибічників «жорсткого» Brexit, чернетка угоди «виявилася гіршою, ніж очікувалося, і не відповідає обіцянкам, даним народу прем'єр-міністеркою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus