USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

НАТО ніколи не піде на компроміс щодо України – Столтенберг про вимоги Росії

19 Грудня 2021 18:32
Генеральний секретар альянсу НАТО Єнс Столтенберг відреагував на пропозиції Росії щодо переговорів про «гарантії безпеки»: він проти проведення конференції для обговорення із РФ «поділу зон впливу».

Про це він сказав в інтерв’ю газеті Le Journal du Dimanche, цитує НВ.

«Ідея про проведення нової конференції, де ми знову обговорювали б зони впливу, в рамках яких великі держави могли б контролювати те, що їхні сусіди можуть або не можуть робити, було б для нас кроком назад, це зовсім хибний напрямок», – заявив Столтенберг і наголосив, що головними темами для обговорення з Росією мають бути заходи щодо зміцнення довіри, контроля над озброєнням та зниження напруженості.

Нагадаємо, що Росія вимагає від США та НАТО гарантій того, що Україна не буде в Альянсі, а Штати не створять тут військові бази та не будуть розміщувати ракети за кордоном. США і НАТО цю пропозицію відкинули і наголосили, що без європейських союзників і партнерів не вестимуть переговори про безпеку Європи. Україна ж заявила, що найкраща гарантія безпеки – припинення збройного конфлікту, який Росія і розвʼязала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бонд. Джеймс Бонд Показати IP 19 Грудня 2021 19:38
Ніколи не кажи "ніколи" .
Вася Олика ПЛ Показати IP 19 Грудня 2021 20:33
Сказала бабушка натягивая ган...он на глобус ...
Зелебобик Показати IP 19 Грудня 2021 20:55
Телеканал Россия 1 покажет сериал "Сваты" студии производства Квартал 95. Напоминаю, что из-за санкций СНБО украинским компаниям запрещено торговать с "Россией 1" и рядом других телеканалов. Для обхода этих санкций "кварталовцы" используют заграничную фирму прокладку, которой продают права на трансляцию, а уже эта фирма перепродает права российским телеканалам. Если бы подобным занимались другие, то против них наверняка бы ввели санкции СНБО или посадили бы в тюрьму. Это даже хуже Липецкой фабрики Порошенко. Зачем нам ваше НАТО?
Болік Показати IP 19 Грудня 2021 23:06
В НАТО нас не беруть і не хочуть, але категорично відповіли Росії щодо України. Це як розуміти, окозамилювання і не більше
Анонім до Болік Показати IP 20 Грудня 2021 00:21
При зе Україну нікуди не візьмуть. І вина тут не НАТО і не України. Але скоро буде нормальний президент, буде ПДЧ, так що рашка гудбай, мордор пака.
Денег нет Показати IP 20 Грудня 2021 06:21
Но вы держитесь... Всё прогрессивное демократическое сообщество с тревогой и надеждой смотрит на то, как гордый народ отчаянно и успешно сопротивляется оккупации.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus