USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

НАТО висилає вісім російських дипломатів

6 Жовтня 2021 21:50
Лідери Північноатлантичного альянсу погодили висилку восьми російських дипломатів за «зловмисні дії».

Про це посилаючись на представника НАТО повідомляє Sky News, пише УНН.

«Лідери НАТО погодилися вислати вісім російських дипломатів з Брюсселя і скасувати посади двох інших», – йдеться в повідомленні.

За словами дипломатів, це відповідь на те, що вони називають «зловмисною діяльністю» Росії в країнах-членах НАТО.

Деталі розповіла в ефірі каналу журналіст Дебора Хейнс з посиланням на відповідь офіційного представника НАТО.

«Вони відкликали акредитацію для восьми членів російської місії при НАТО, які, за словами цього чиновника, насправді є незаявленими офіцерами російської розвідки. Також зменшуємо загальну кількість позицій до 10 з 20», – повідомила вона.

Про отримання інформації від офіційного представника НАТО повідомив також кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк, який висвітлює теми європейської політики щодо східних країн-партнерів.

«Політика НАТО щодо Росії залишається послідовною. Ми посилили стримування і захист у відповідь на агресивні дії Росії, і в той же час ми залишаємося відкритими для конструктивного діалогу», – процитував він заяви представника Альянсу.

Натомість як заявив у коментарі РИА Новости російський сенатор Клімов, РФ «без відповіді не залишиться. «Рішення НАТО вислати вісьмох представників РФ без відповіді не залишиться», – сказав він.

Водночас раніше постпредство Росії при НАТО відмовлялось коментувати журналістам повідомлення про видворення російських дипломатів.

Напередодні у США група з 17 сенаторів, що представляють республіканську та демократичну партію, звернулася до президента країни Джозефа Байдена із закликом вислати на батьківщину 300 російських дипломатів, якщо РФ не збільшить кількість дипломатичних віз для американців, які працюють в посольстві своєї країни в Москві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus