USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НАТО запідозрила РФ у брехні щодо навчань «Захід-2017»

26 Жовтня 2017 09:35
Експерти НАТО проаналізували супутникові знімки навчань "Захід-2017" і виявили десятки тисяч солдатів, тоді як Росія запевняла, що в маневрах бере участь менше 13 тисяч військовослужбовців.

По це повідомило видання Die Welt, посилаючись на джерела в НАТО, пише DW.com.

У той же час, для навчань з військовими з'єднаннями, що перевищують 13 тисяч осіб, необхідна участь спостерігачів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), які, однак, не були присутні на маневрах.

НАТО збирається звинуватити Росію в усвідомленому введенні в оману. Альянс вважає, що Росія свідомо занизила кількість військовослужбовців, які взяли участь в навчаннях "Запад-2017".

Це питання буде піднято на засіданні Ради НАТО - Росія, яке відбудеться в той же день, 26 жовтня, в Брюсселі.

"Ми абсолютно ясно заявимо, що думаємо про таку поведінку", - цитує видання свої джерела в Північноатлантичному альянсі.

Як відомо, ще в липні представники НАТО не приховували скепсису щодо реальних цифр учасників навчань.

Генсек альянсу Йенс Столтенберг зазначив тоді, що, виходячи з попереднього досвіду, Росія може занижувати чисельність військових, задіяних в навчаннях.

Росія заявила, що в навчаннях взяли участь 12700 солдатів.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, під час навчань два російських військово-транспортних літаки "Іл-76" минулого тижня увірвалися в повітряний простір Литви.

Окрім того, під час навчань російський вертоліт здійснив залп по натовпу глядачів, внаслідок чого дві людини опинилися в госпіталі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus