USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Нацбанк забрав у Ігоря Коломойського «Буковель» і літаки

26 Грудня 2016 16:25
ПриватБанк влітку цього року став власником низки активів своїх акціонерів, які перебувають у заставі в НБУ, зокрема лижного курорту «Буковель» і літаків «Боїнг», які тепер перейшли у власність держави.

Нагадаємо, Кабінет міністрів та Рада нацбезпеки та оборони України підтримали націоналізацію Приватбанку.

Ці активи перейшли на баланс банку після вимог НБУ щодо докапіталізації, сказала в ефірі радіо «Вести» голова Нацбанку Валерія Гонтарева, передає «Слово і Діло».

«Коли ми брали застави, вони не перебували в банку, тому що в банку портфель складався з пустушок, не маючи жодних застав і жодних реальних активів. Тому нам у заставу акціонери дали свій власний бізнес, наприклад, компанію «Бориваж», «Буковель», літаки», – описала ситуацію голова НБУ.

Багато із заставних активів взяті на баланс ПриватБанку влітку цього року. «Вони на балансі, значить, вони належать державному банку», – підкреслила вона.

НБУ провів їх незалежну оцінку та попросив гарантію Ігоря Коломойського. «У нас практично весь кредитний портфель покритий його особистими гарантіями за всіма його активами – це коли він гарантує, що якщо банк не погасить, то погасить особисто він з усіх своїх заощаджень», – додала Гонтарева.

Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Олексій Мартинов, відомі як група «Приват», мають значні інтереси в нафтогазовому секторі. Афілійовані з ними компанії контролюють близько 42% найбільшої нафтовидобувної компанії країни ПАТ «Укрнафта», три з п'яти нафтопереробних заводи країни, великі мережі АЗС та Одеську нафтогавань. До сфери інтересів групи входять також феросплавний бізнес, зв'язок, нерухомість, медіа, енергетика, хімія, агросектор, харчова промисловість, туристичний комплекс «Буковель».

Нагадаємо, що Ігор Коломойський подякував Кабінету міністрів та особисто прем'єр-міністру Володимиру Гройсману за націоналізацію банку.

Ухваливши рішення націоналізувати ПриватБанк, Кабінет міністрів взяв на баланс держави не лише зобов'язання збільшити капітал банку, а й найбільш розгалужену мережу банкоматів та відділень.

Нагадаємо, на сервісі петицій офіційного інтернет-представництва Президента України опублікували петицію, в якій Главу держави Петра Порошенка просять націоналізувати корпорацію ROSHEN.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Граф С. Показати IP 26 Грудня 2016 17:03
" Бізнес" по українськи на державному рівні . Пацики яника не могли додуматися но такого цинізма і наглості ...
Саша Показати IP 26 Грудня 2016 17:04
То дітей в Буковель вже не повезуть?
Анонім Показати IP 26 Грудня 2016 17:26
"Нагадаємо, на сервісі петицій офіційного інтернет-представництва Президента України опублікували петицію, в якій Главу держави Петра Порошенка просять націоналізувати корпорацію ROSHEN". ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ПЕТИЦІЇ ДОСИТЬ ПРОБЛЕМАТИЧНО. то ж пропоную підтримати цю петицію на сторінках Волинських Новин
вася пупкин Показати IP 27 Грудня 2016 23:12
все майно всих олигархив национализувати
ВАСЯ Показати IP 28 Грудня 2016 13:22
ВСе президент УКРАЇНИ соі собі , а ми люди бідніємо і нема за що купити основних продуктів на свята і дітям під ялинку цукерок бо ж рошен теж не дешеві конфети
Олександр Показати IP 12 Січня 2017 09:58
Якщо вміло та зацікавлено пошукати то майна колишніх власників приват банку вистачить для покриття всіх недоїмок та колишніх докапіталізацій. От тільки кому це по силам? Пропоную після закінчення власного розслідування передати розслідування на аудит іноземній "набу" наприклад Румунській...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus