USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

«Національна легенда України»: хто з українців вперше отримав відзнаку

22 Серпня 2021 23:00
Президент України Володимир Зеленський у неділю, 22 серпня, нагородив сімох видатних українців новою державною премією «Національна легенда України».

Церемонія нагородження транслювалася на сторінці Офісу президента в Facebook, повідомляє УНІАН.

«Мною започатковано нову державну нагороду Національна легенда України. Щорічно ми будемо відзначати наших видатних співвітчизників, які досягли вершин в галузі культури, спорту, науки. Сьогодні перші нагороди отримали сім видатних українців, сім великих імен, сім національних легенд», – заявив президент.

Перші премії отримали футболіст Олег Блохін, співачка Софія Ротару, художник Іван Марчук, поет Юрій Рибчинський, балерина Олена Потапова, хореограф Мирослав Вантух.

Також нагороду «Національна легенда України» отримав посмертно композитор Мирослав Скорик. Президент вручив нагороду його дружині.
Національна легенда України – що за премія

До 30-ї річниці Дня Незалежності України Зеленський затвердив відзнаку Національна легенда.

Цю нагороду дають громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства за особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, за вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 23 Серпня 2021 04:30
Зелений з першого разу нівелював, тобто просрав, значення цієї медальки. Запитайте в жительки Ялти у ротару чий Крим, ця сепарка з раші не вилазить. Та й вимучений нарзаном блохін від неї далеко не втік, вже б краще Лобановського, раз посмертно призначає. Стидоба. Тьху, три рази.
Нацманда Показати IP 23 Серпня 2021 10:18
Жінкам носити спереду нижче пояса, а чоловікам ззаду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus