USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нацрада хоче регулювати контент YouTube

8 Листопада 2019 08:59
У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення задумалися про можливість регулювання YouTube та інших ОТТ-платформ.

«Мова йде не тільки про YouTube, але і про інші ОТТ-платформи в пакетах преміум. На платформах при наданні послуг на замовлення може теоретично розміщуватися будь- який протиправний контент. Від розпалювання ворожнечі до закликів повалення конституційного ладу. В таких умовах його регулювання вкрай необхідно», – говорить НВ Бізнес заступник голови Нацради Уляна Фещук.

Як регулювання може вплинути на роботу популярних стрімінг-платформ на зразок Netflix поки невідомо – деталі законопроєкту ще розробляються.

Сервіс Netflix може стати жертвою регулювання від Нацради через те, що там представлений локальний російський контент, наприклад – серіал «Троцький». Крім того, на платформі доступний український серіал «Нюхач», який заборонено в Україні.

«Журналісти вихоплюють слова з контексту. Зараз йде обговорення про те регулювати чи ні. А якщо регулювати, то як. Які ризики, ефективність цього процесу, користь і чи є вона», – зазначила Фещук.

Законопроєкт, в рамках якого будуть прописані умови регулювання ОТТ-платформ має бути опублікований і винесений на розгляд Верховної Ради на початку грудня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікінг Показати IP 8 Листопада 2019 09:29
Знову у Вас проблеми з головою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus