USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Навчання по-новому: чому школярі залишаться без фізики та хімії

23 Березня 2018 08:29
Міністерство освіти та науки України ухвалило рішення про впровадження експериментальної дисципліни під назвою «Природничі науки». Цей курс знищує фізику, хімію, біологію, екологію, астрономію та географію як окремі предмети та об'єднує їх в одне ціле. Ідеї такого курсу вже рік, але тепер все вирішено на офіційному рівні.

Учні 10-11-х класів з 1 вересня наступного року навчатимуться по-новому, пише Ольга Бродська на сайті 24 каналу.

В МОН переконані, що шкільна навчальна програма для старших класів недосконала, а майбутні студенти перевантажені непотрібними їм знаннями.

Особливо страждають гуманітарії, які не планують складати ЗНО з тих 6-ти предметів, що будуть об'єднані в один. Саме для полегшення їхнього життя курс «Природничі науки» і створений. Всіх інших експеримент не стосуватиметься, вони зможуть вивчати фізику, хімію, біологію, екологію, астрономію та географію довго і з насолодою.

Як саме можна буде обрати новий курс або відмовитись від нього, поки що невідомо. Навчальні програми також ще не готові. Чи готові вчителі? Навряд чи. А от гуманітарії та ледарі точно готові. Та чи може школяр упевнено казати, що в останній момент не вибере ту спеціальність, де вкрай необхідно скласти, наприклад, біологію? З обмеженим набором знань йому це, скоріше за все, не вдасться.

Хоча, з іншого боку, старшокласникам варто полегшувати життя, адже у багатьох паралельно зі школою є заняття з репетиторами, підготовчі курси при вишах, перше кохання, спорт, підробітки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
rtyuioiuytr Показати IP 23 Березня 2018 08:42
Правильно! Чим менше людина знає про фізику, хімію, астрономію, тим більше див навколо)
Ітакіні до rtyuioiuytr Показати IP 23 Березня 2018 10:03
З іншого боку - чим більше часу вона сидить в школі, книжках, інформаційних джерелах - тим менше бачить навколо. Реальність приходить після вузу як щось дивовижне і не схоже на формули-таблички-літери.
проклятый совок Показати IP 23 Березня 2018 08:47
рабам не надо много знаний, а то выйдут из под контроля. За 30 лет деградация и самоуничтожение с каждым годом набирает обороты
учитель Показати IP 23 Березня 2018 09:20
програми з фізики складені так, що весь курс від механічних явищ до ядерної фізики учні вивчають протягом 7-9 класів. Тому повторення фізики у 10-11 класах потрібно лише тим учням, які обрали майбутню спеціальність, для якої потрібно ЗНО з фізики. Вибір професії повинен бути усвідомленим перш за все батьками. дуже часто батьки віддають дитину до 10-го гуманітарного класу, а потім все закінчується нашим політехом. питання складне, але якщо його не вирішувати, то і далі у 10-11 класах буде по 7-8 РІЗНИХ уроків кожен день...
Я-за Показати IP 23 Березня 2018 09:55
на мою думку це добрі зміни, не треба жахатися, що хтось чогось не знатиме... треба давати змогу знайти себе і удосконалюватися в чомусь одному а не прагнути охопити все з усім плюс що попало
Фатит Показати IP 23 Березня 2018 10:52
Мені подобається як поступово знищують націю.
Марк Показати IP 23 Березня 2018 11:16
В принципі, це нормально. Той, хто піде по технічним спеціальностям, медицині тощо, той і вчитиме. Все одно 90% випускників не вміють застосовувати отриманні знання на практиці. По-друге, навантаження зараз таке, що уроки повинні робити з батьками, а усвоїти щось з того масиву інформації нормальна дитина не може.
анна до Марк Показати IP 23 Березня 2018 13:26
Уроки можна робити з батьками, якщо батьки робили уроки самі в школі. 34
скептик Показати IP 23 Березня 2018 11:47
та навіщо та хімія з фізикою. навчився рахувати - і вйо на базар торгувати . або в польщу на трускавки. держава вирішила формувати націю рабів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus