USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навіщо у Луцькій міськраді новий департамент

28 Січня 2015 16:39
Департамент економічної політики створили рішенням депутатів Луцької міської ради.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час 69-ї сесії міськради 28 січня.

Як пояснив заступник міського голови Тарас Яковлев, пропонується вивести юридичну особу управління економіки зі складу структури виконкому та ввести на її місце департамент економічної політики. Відмінність підрозділів, з його слів, полягає в тому, що в структуру департаменту введуть відділ інвестиційної політики, який матиме на меті консолідацію роботи із залучення приватних інвестицій – роботу з інвесторами, напрацювання дорожньої карти щодо провадження проектів, систематизація матеріалів про те, що місто може запропонувати інвесторам.
Дехто з обранців міської громади піддав сумніву доцільність створення нового департаменту. Так, Сергій Сівак зазначив, що не бачить сенсу у створенні департаменту та вважає за краще поліпшити роботу працівників чинного управління замість введення нових посад.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук розповів, за підсумками засідань двох постійних комісій так і не зрозуміло, чим новий департамент відрізнятиметься від управління. На його думку, відділ інвестиційної політики можна створити і в складі управління. До того ж, директор департаменту отримуватиме більшу зарплату, ніж начальник управління. Також документи департаменту повинні мати підписи міського голови чи його заступників, що лише призведе до централізації влади.

Міський голова Микола Романюк запевнив, що розширення штату не планується, а заробітна плата директора департаменту становитиме лише 1624 гривні (начальник управління отримує 1426 гривень). З його слів, управління економіки не відповідає вимогам часу, адже є чимало напрацювань у сфері інвестиційної діяльності.

Насамкінець, попри заклики депутатів не підтримувати рішення, за створення нового департаменту проголосували 28 депутатів міськради. Таким чином, у структурі виконкому створили департамент економічної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Корінний лучанин Показати IP 28 Січня 2015 17:02
"Міський голова Микола Романюк запевнив, що розширення штату не планується, а заробітна плата директора департаменту становитиме лише 1624 гривні (начальник управління отримує 1426 гривень). З його слів, управління економіки не відповідає вимогам часу, адже є чимало напрацювань у сфері інвестиційної діяльності. " - А які ДОПЛАТИ не хоче казати ? БІДНІ, ДУЖЕ БІДНІ ! В мене аж сльози в очах зявились від цих зарплат ! Я розумію, що держслужбовцям місцевої влади мало платять, але ж у руках владні важелі і в цьому вся суть! Тому і багатьох не випреш із цих посад!
Олесь Показати IP 28 Січня 2015 17:03
розмножуємось...
ІВАН до Олесь Показати IP 30 Січня 2015 00:57
ЦІКАВО НЕ ЗНАЮТЬ ЖУРНАЛІСТИ ЧИ ДЕПУТАТИ ЧИМ ЗАЙМАЄТЬСЯ БУХГАЛТЕР, ТО ПРОЧИТАЙТЕ ПОСАДОВУ ІНСТРУКЦІЮ ЧИ ЗАПИТАЙТЕ У СВОЇХ БУХГАЛТЕРІВ. В УПРАВЛІННІ БЮДЖЕТУ ЇХ ДВА ОДИН НАРАХОВУЄ АВАНС, А ДРУГИЙ ЗАРПЛАТУ ЧИ НЕ ДУРНЯ?
Anonymous Показати IP 28 Січня 2015 17:46
До корінного лучанина - Які к бісу "важелі"??? Піди, з рік попрацюй на ту зарплату, бажано головним чи провідним спеціалістом - вовком взвиєш! Ну, і не забуваємо про КУРСИ валют і ТАРИФИ....
Корінний лучанин до Anonymous Показати IP 28 Січня 2015 19:44
А ЧОГО Ж ТАМ ТРИМАЮТЬСЯ? " ВОВЧЕ ВИТТЯ" по всьому Луцьку чути! Логіки я тут не бачу. Ну пенсію тепер начислятимуть 60% (вже не 90%) від З/П як держслужбовцям,але, ЗВІСНО, ще треба мати цей СТАТУС. По-друге, я вважаю що там працюють кваліфіковані СПЕЦИ та ЕКОНОМІСТИ бо так має бути! А важелі які були в декого? Це додаткові тіньові доходи !!! НА ОДНУ ЗАРПЛАТУ ТАМ НЕ ЖИВУТЬ , БО ХОДИЛИ Б ОБДЕРТІ і ГОЛОДНІ , ЯК ТІ ВОВКИ , ПРО ЯКИХ ЗГАДУЄТЕ. А по трете , вся чиновнича братва їздить ВІД БІДНОСТІ НА ІНОМАРКАХ.
Anonymous до Корінний лучанин Показати IP 28 Січня 2015 20:11
Вся..... Мдя.... В район з'їзди, глянь на іномарки. Важелі - в КЕРІВНИЦТВА, іномарки - теж! А тримаються чого - а знайди зараз роботу (весь рік так, причому)... Криза, ітіть його так! А то нормально, коли гол. спецу з/п - мінімалка + надбавка, ітого біля 1500 "брудними" і коли долар 8, і коли 20? А, так, є "європейський" закон, який ЗАБОРОНЯЄ держслужбі (решта бюджетників таке право мають) страйки, і акції протесту (суперечить Конституції). Ну і питання, а ЯКА корупційна складова і які "важелі" в працівника загального відділу, який листи готує, завгоспа, сисадміна наприклад, а? Чи то не люди, май 50 баксів і не скіглі?
Корінний лучанин до Anonymous Показати IP 28 Січня 2015 22:18
ПРО ЩО МОВА ? Я , що говорю про завгоспа, якогось сисадміна та про район ? Ви справді такий ТЕМНИЙ , що треба розжовувати все? Якщо до цих не зрозуміли що по чім, то вибачте, це вже ваші ПРОБЛЕМИ. Іще одна річ, зараз до речі щоб бути СПРАВЖНІМ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЕМ, то треба мати ще ВІДПОВІДНУ ПІДГОТОВКУ та пройти КОНКУРСНИЙ ВІДБІР і ще трохи досвіду роботи !!! І при чому тут" Криза, ітіть його так! " ДО речі, на підприємстві ХОРОШІ СПЕЦІАЛІСТИ та гол. специ мають З/П в 3-4 рази більшу ! А Вам відома така річ, що владні структури наскрізь ПРОСОЧЕНІ КОРУПЦІЙНИМИ СХЕМАМИ- ОБОРУДКАМИ ! Хіба тільки як запрацює по справжньому АНТИКОРУПЦІЙНИЙ КОМІТЕТ в УКРАЇНІ то зупинить цю ВАКХАНАЛІЮ , Але ОЧІЛЬНИКА ще не вибрали.
Андрій Показати IP 28 Січня 2015 20:30
Метою створення нового структурного підрозділу Яковлевим,є банальне бажання влаштувати на роботу свою партайгеносе з "Самопочі".Так,як не хватає мізків зробити це в цивілізований спосіб,робить це варварським чином,щоб позбутися нинішніх працівників.А фінал цьому всьому буде аналігічним як з Семенючкою.Ви не просто наступаєте на одні і тіж граблі,ви на них танцюєте...
Лучанин Показати IP 28 Січня 2015 20:45
Від цього підрозділу толку буде як і від відділу туризму: відділ є, а туризму в місті немає, бо те, що могло б зацікавити туриста в Луцьку, зараз з відомих причин не цікаве. Інвестиційний клімат в окремо взятому місті не покращити без відповідних рішень і дій органів влади на загальнодержавному рівні.
лучанка до Лучанин Показати IP 29 Січня 2015 19:45
Всі як завжди розуміють та сказати правду бояться. А та пані тепер придбає порш і буде мати всіх в д...і соцдіяльність розтане як сніг. Ще колишньої закалки люди щось робили а нові сцикуни демонструватимуть наряди за ті 1624 гр. І селфі робити в кабінетах.І буде в нас опа
Степан Бандера Показати IP 28 Січня 2015 21:23
А якої хулєри ті чинуши тримаються за ті посади, якщо така мала там зарплата, а я скажу - за що. Доплата за інтенсивність, ранг державного сліжбовця, пільги, хабарі, вплив. Молодому там складно, а якщо перекантуватися трохи і втертися де треба, то корумповане і тепле місце там виходить. Та й "порішати" питання в міськраді можна за калим.
до Бандери до Степан Бандера Показати IP 29 Січня 2015 20:11
То шуруйте туди за калим, на хабарі і пільги. Тільки тим хто там тепло живе дай постійну роботу. Кожен по собі судить. А як бути тим що не хабарює, якщо кожне Г на кожному кроці обливати брудом буде в любому випадку. А н**олоч всяка яка в школі і у виші знання купували тепер рвуться керувати спеціалістами з великої літери
34 Показати IP 29 Січня 2015 09:35
Жити стало краще. Бюджетні установи за лишають на голому окладі.УРА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus